Gaspacho (paradajková polievka)

Suroviny

  • 800 g paradajková šťava
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL ocotu
  • 1 PL strúhanky
  • 1 KL olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Gaspacho (paradajková polievka)

Postup

  1. Nadrobno pokrájame cibuľu, prelisovaný cesnak so strúhankou utlčieme v mažiari alebo inak rozmelíme, prípadne rozmixujeme s troškou paradajkovej šťavy.
  2. Dáme do porcelánovej misky, prilejeme paradajkovú šťavu, pridáme kečup, ocot a olej, posolíme a okoreníme.
  3. Všetko spolu rozmiešame, pridáme citrónovú šťavu, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme do chladničky.