V miske zmiešame múku, vajíčko, soľ, maslo a kvások.
Spracujeme vláčne cesto, ktoré pomúčime a necháme vykysnúť prikryté utierkou na teplom mieste asi hodinu.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na 1 cm a malým pohárikom, alebo krúžkom vykrajujeme bobaľky, ktoré dáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech.
Bobaľky sa budú zväčšovať, takže čím menšie vykrojíme, tým lepšie. A nedávame ich veľmi blízko seba, lebo narastú.
Pečieme pri 200 °C do zlatista.
Podávame s teplým mliekom, makom a osladené medom, alebo cukrom.
Medzitým si ohrejeme mlieko, aby bolo horúce, pridáme pomletý mak a osladíme podľa chuti medom alebo cukrom.
Bobaľky zalejeme a necháme chvíľu odstáť, aby zmäkli.