SK DEJINY (Habsburská monarchia – veľký hrniec chutí)

Vhodné pre všetkých Skryté titulky HD Európska tvorba
Populárno-náučná diskusia o objavovaní zlomových okamihov našich dejín.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Zmierenie nastáva najľahšie pri prestretom stole, pripomínal Károly Gundel, jeden z velikánov budapeštianskej gastronómie. Iste si radi dáte Sacherku, Dobošku, bratislavské rožky, rezeň, halušky alebo guláš. Dnes budeme hovoriť o tom, ako vznikali a varili sa delikátne jedlá v habsburskej monarchii, ako sa stolovalo a aký je vzťah medzi kultúrou a gastronómiou, či dokonca politikou a jedlom. Pozrieme sa do kotlíkov, hrncov, plechov a mís Budapešti a predovšetkým Viedne, ktoré udávali trendy. Dva diely SK_Dejiny venujeme chutiam monarchie.

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Štvrtok 4.12. 22:00
  • Štvrtok 11.12. 21:50 Repríza
  • Nedeľa 14.12. 13:00 Repríza