SK DEJINY (Habsburská monarchia – veľký hrniec chutí)

Vhodné pre všetkých Skryté titulky HD Európska tvorba
Populárno-náučná diskusia o objavovaní zlomových okamihov našich dejín.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Zmierenie nastáva najľahšie pri prestretom stole, pripomínal Károly Gundel, jeden z velikánov budapeštianskej gastronómie. Iste si radi dáte Sacherku, Dobošku, bratislavské rožky, rezeň, halušky alebo guláš. Dnes budeme hovoriť o tom, ako vznikali a varili sa delikátne jedlá v habsburskej monarchii, ako sa stolovalo a aký je vzťah medzi kultúrou a gastronómiou, či dokonca politikou a jedlom. Pozrieme sa do kotlíkov, hrncov, plechov a mís Budapešti a predovšetkým Viedne, ktoré udávali trendy. Dva diely SK_Dejiny venujeme chutiam monarchie.

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Nedeľa 5.10. 13:00 Repríza
  • Štvrtok 9.10. 22:10
  • Nedeľa 12.10. 12:55 Repríza
  • Štvrtok 16.10. 22:10
  • Nedeľa 19.10. 13:00 Repríza