Logo Pečie celé Slovensko
Sladké koláče bublanina

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

24 porcií

Ikona tlačenia

Popis

Moja dcérka Viki si myslí, že musí schudnúť a najnovšie sa snaží jesť zdravšie. Keďže však stále miluje bublaninu, tak kvôli nej doma robíme túto „o kúsok“ zdravšiu verziu. 

Ingrediencie

Cesto
  • 1,5 hrnčeka trstinového cukru (1 hrnček = cca 300 ml)
  • 3 hrnčeky celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 1,5 PL vanilkovej pasty
  • 3/4 hrnčeka polotučného mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 300 ml kyslej smotany 16 %
  • 6 vajec veľkosti "L"
  • 1,5 PL kakaa
  • práškový cukor na posypanie
Ovocie
  • 200 g čerstvých malín
  • 200 g čerstvých černíc
Zdobenie
  • lístky čerstvej mäty
  • 1 vanička mixu jedlých kvetov (farby - odtiene ružovej, fialovej a bielej)

Postup

  1. Cesto

    Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko, olej, vanilkovú pastu a smotanu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta vmiešame preosiate kakao a cik-cak vylejeme na svetlé cesto. Nakoniec husto poukladáme maliny a černice a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 30 minút.

  2. Na záver

    Po upečení hneď posypeme cez sitko práškovým cukrom, necháme vychladnúť a dozdobíme.

Cesto
  • 1,5 hrnčeka trstinového cukru (1 hrnček = cca 300 ml)
  • 3 hrnčeky celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 1,5 PL vanilkovej pasty
  • 3/4 hrnčeka polotučného mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 300 ml kyslej smotany 16 %
  • 6 vajec veľkosti "L"
  • 1,5 PL kakaa
  • práškový cukor na posypanie
Ovocie
  • 200 g čerstvých malín
  • 200 g čerstvých černíc
Zdobenie
  • lístky čerstvej mäty
  • 1 vanička mixu jedlých kvetov (farby - odtiene ružovej, fialovej a bielej)
  1. Cesto

    Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko, olej, vanilkovú pastu a smotanu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta vmiešame preosiate kakao a cik-cak vylejeme na svetlé cesto. Nakoniec husto poukladáme maliny a černice a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 30 minút.

  2. Na záver

    Po upečení hneď posypeme cez sitko práškovým cukrom, necháme vychladnúť a dozdobíme.