Logo Pečie celé Slovensko
Koláče kysnuté slané

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona hodin

2,5 hod.

Ikona počet porcií

10 porcií

Ikona tlačenia

Popis

Trhací chlebík je skvelým jesenným koláčom, s ktorým sa môžete podeliť so svojimi najbližšími. Ja ten svoj venujem ockovi, ktorý je vášnivým pestovateľom všetkých druhov zeleniny a ovocia.

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 180 g vody
  • 30 g oleja
  • 12 g droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
  • 70 g masla
  • 100 g gorgonzoly
  • bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
  • 500 g červenej cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 100 ml červeného vínneho octu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 ml oleja
Hubová espuma:
  • 150 g sušených hríbov
  • 40 g masla
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany 40%
  • soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať

Postup

  1. Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
  2. Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.
Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 180 g vody
  • 30 g oleja
  • 12 g droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
  • 70 g masla
  • 100 g gorgonzoly
  • bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
  • 500 g červenej cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 100 ml červeného vínneho octu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 ml oleja
Hubová espuma:
  • 150 g sušených hríbov
  • 40 g masla
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany 40%
  • soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať
  1. Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
  2. Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.