 
					 
            Torta s anjelskými krídlami
3 hod.
10 - 12
Popis
Torta pre mamu je torta do neba, keďže odišla, keď som bol ešte dieťa. Pretože som vyrastal v skromnejších pomeroch, nechcel som chute v torte veľmi kombinovať. Ak si spomeniem na detstvo, ktoré som s mamou zažil, milovala sladké, ale obyčajné. Do torty som preto použil domáci jahodový džem, keďže jahody zbožňovala, no nestihla ma ho naučiť. V torte je ľahký krém ako obláčik. Farba obtretia ide z modrej oblohy do bieleho neba. Na torte sú krídla, ktoré symbolizujú anjela, ktorým moja mamina určite je.
Ingrediencie
Korpus
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra z 1 citrónu
- 50 g rastlinného oleja
- 5 g vanilkovej pasty
Plnka
- 200 g domáceho jahodového džemu
- 750 g mascarpone
- 200 g čerstvého smotanového syru
- 150 g bielej čokolády 28 %
- 50 g šľahačky 40 %
- 250 g čerstvých jahôd
Obter
- 85 g bielkov
- 150 g krupicového cukru
- 220 g masla izbovej teploty
Krídla
- 250 g bielej modelovacej hmoty
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 50 g vodky na lepenie model. hmoty
- modrá gélová farba
- 1 ČL zlatej práškovej farby
Postup
- 
    KorpusRúru predhrejeme na 170 °C a ráfik obalíme do alobalu. 
 Oddelíme bielky od žĺtkov, bielky začneme šľahať na malých otáčkach. Ako sa vytvorí pena, dáme na maximálne otáčky a postupne prisypávame cukor. Šľaháme do tuhého snehu.
 Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny.
 Obe hmoty ľahko spojíme stierkou a postupne na 3-krát pridám preosiatu múku, vanilkovú pastu a olej. Pečieme cca 40 minút na 170 °C.
- 
    PlnkaOhrejeme smotanu a vylejeme ju na bielu čokoládu, nechám postáť minútku a následne rozmiešame. 
 Ručným mixérom zmiešame mascarpone, syr a ganache z bielej čokolády.
- 
    ObterBielky s cukrom zohrejeme nad parou na 72 °C, potom dáme šľahať do robota a po asi 5 minútach pridáme zmäknuté maslo a krátko premiešame. Krém rozdelíme do troch misiek, jednu necháme bielu, druhú bledomodrú a tretiu tmavšie modrú. 
- 
    Na záverZ modelovacej hmoty vyrobíme krídla a pripevníme na špajdle. 
 Skladanie torty je nasledovné korpus – džem – čerstvé jahody – krém.
 Obtrieme tortu a dozdobíme krídlami.
Korpus
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra z 1 citrónu
- 50 g rastlinného oleja
- 5 g vanilkovej pasty
Plnka
- 200 g domáceho jahodového džemu
- 750 g mascarpone
- 200 g čerstvého smotanového syru
- 150 g bielej čokolády 28 %
- 50 g šľahačky 40 %
- 250 g čerstvých jahôd
Obter
- 85 g bielkov
- 150 g krupicového cukru
- 220 g masla izbovej teploty
Krídla
- 250 g bielej modelovacej hmoty
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 50 g vodky na lepenie model. hmoty
- modrá gélová farba
- 1 ČL zlatej práškovej farby
- 
    KorpusRúru predhrejeme na 170 °C a ráfik obalíme do alobalu. 
 Oddelíme bielky od žĺtkov, bielky začneme šľahať na malých otáčkach. Ako sa vytvorí pena, dáme na maximálne otáčky a postupne prisypávame cukor. Šľaháme do tuhého snehu.
 Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny.
 Obe hmoty ľahko spojíme stierkou a postupne na 3-krát pridám preosiatu múku, vanilkovú pastu a olej. Pečieme cca 40 minút na 170 °C.
- 
    PlnkaOhrejeme smotanu a vylejeme ju na bielu čokoládu, nechám postáť minútku a následne rozmiešame. 
 Ručným mixérom zmiešame mascarpone, syr a ganache z bielej čokolády.
- 
    ObterBielky s cukrom zohrejeme nad parou na 72 °C, potom dáme šľahať do robota a po asi 5 minútach pridáme zmäknuté maslo a krátko premiešame. Krém rozdelíme do troch misiek, jednu necháme bielu, druhú bledomodrú a tretiu tmavšie modrú. 
- 
    Na záverZ modelovacej hmoty vyrobíme krídla a pripevníme na špajdle. 
 Skladanie torty je nasledovné korpus – džem – čerstvé jahody – krém.
 Obtrieme tortu a dozdobíme krídlami.
 
                                 
				
			 
					 
					 
					


