 
					 
            Pavlovka na imunitu
2 hod.
10 porcií
Popis
 Veľmi som sa potešila výzve Pavlova roláda – je to náš obľúbený koláčik. A aby sme nejedli stále len tak sladké, tak táto má aj svoju pointu, obsahuje obrovské množstvo vitamínu C a ďalší veľmi dôležitých vitamínov a antioxidantov, ktorý bol pre nás v poslednej dobe veľmi potrebný. Obohatila som ju o rakytník, ktorý sa čím ďalej tým viac dostáva na stôl slovenských domácností a u nás tomu nie je inak. Dokonca aj deťom takto chutí oveľa viac.
Ingrediencie
Korpus 
  
- 6 ks bielkov
    
 
- 300 g kryštálového cukru
    
 
- 1 PL vínneho octu
    
 
- 1 PL kukuričného škrobu
    
 
Rakytníkový krém
- 500 g mascarpone
 
- 400 g smotany
 
- 1 vanilkový cukor
 
- 300 g mrazeného rakytníka
- 150 g kryštálového cukru
Dulové coulis
- 300 g domáceho dulového kompótu
 
- cukor podľa chuti
Na dozdobenie
- 6 ks vetvičiek rakytníka
 
- čerstvý / mrazený rakytník
 
Postup
- 
    KorpusBielky dáme šľahať do robota a postupne pridávame kryštálový cukor. Vyšľaháme hustý bielkový krém. Keď sú bielky vyšľahané, pridáme kukuričný škrob a vínny ocot a šľaháme spolu ešte približne 1 minútu. Hotové bielkové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na približne 30 min na 150 °C. Hneď, ako korpus vytiahneme z rúry, preložíme ho na dosku posypanú troškou práškového cukru a to tak, že ju otočíme a papier na pečenie stiahneme dolu, takto ju necháme vychladnúť. 
- 
    Coulis
 Do menšieho hrnca dáme mrazený rakytník spolu s kryštálovým cukrom a uvaríme coulis. Hotové coulis rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť. Dule pokrájame na malé kúsky a podusíme, až kým úplne nezmäknú, v prípade potreby dochutíme ešte cukrom. 
- 
    Krém
 Vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou a vanilkovým cukrom, asi v polovici šľahania pomaly pridáme rakytníkové coulis. Asi ¼ krému odložíme na zdobenie. Na vychladnutú roládu nanesieme vrstvu rakytníkového krému. 
- 
    Na záverPomocou zdobiaceho vrecka nanesieme na krém coulis z duli v pásoch vzdialených od seba 3 - 5 cm. Naplnenú roládu zrolujeme a dozdobíme zvyškom rakytníkového krému. Nakoniec dozdobíme roládu vetvičkami rakytníka. 
Korpus 
  
- 6 ks bielkov
    
 
- 300 g kryštálového cukru
    
 
- 1 PL vínneho octu
    
 
- 1 PL kukuričného škrobu
    
 
Rakytníkový krém
- 500 g mascarpone
 
- 400 g smotany
 
- 1 vanilkový cukor
 
- 300 g mrazeného rakytníka
- 150 g kryštálového cukru
Dulové coulis
- 300 g domáceho dulového kompótu
 
- cukor podľa chuti
Na dozdobenie
- 6 ks vetvičiek rakytníka
 
- čerstvý / mrazený rakytník
 
- 
    KorpusBielky dáme šľahať do robota a postupne pridávame kryštálový cukor. Vyšľaháme hustý bielkový krém. Keď sú bielky vyšľahané, pridáme kukuričný škrob a vínny ocot a šľaháme spolu ešte približne 1 minútu. Hotové bielkové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na približne 30 min na 150 °C. Hneď, ako korpus vytiahneme z rúry, preložíme ho na dosku posypanú troškou práškového cukru a to tak, že ju otočíme a papier na pečenie stiahneme dolu, takto ju necháme vychladnúť. 
- 
    Coulis
 Do menšieho hrnca dáme mrazený rakytník spolu s kryštálovým cukrom a uvaríme coulis. Hotové coulis rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť. Dule pokrájame na malé kúsky a podusíme, až kým úplne nezmäknú, v prípade potreby dochutíme ešte cukrom. 
- 
    Krém
 Vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou a vanilkovým cukrom, asi v polovici šľahania pomaly pridáme rakytníkové coulis. Asi ¼ krému odložíme na zdobenie. Na vychladnutú roládu nanesieme vrstvu rakytníkového krému. 
- 
    Na záverPomocou zdobiaceho vrecka nanesieme na krém coulis z duli v pásoch vzdialených od seba 3 - 5 cm. Naplnenú roládu zrolujeme a dozdobíme zvyškom rakytníkového krému. Nakoniec dozdobíme roládu vetvičkami rakytníka. 
 
                                 
				
			 
					 
					 
					


