Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Fazuľové brownie

Fazuľové brownie

Brownie sladké koláče bezlepkové

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona hodin

1,5 hod.

Ikona počet porcií

24 porcií

Ikona tlačenia

Popis

Radi doma skúšame zaujímavé ingrediencie do korpusov a toto brownie nás tiež preto zaujalo. Navyše je bezlepkové a chuť fazule v ňom úžasne vynikne.

Ingrediencie

Brownie
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 5 vajec
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • 9 PL oleja
  • 9 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
Jahodové coulis
  • 200 g jahodového pyré
  • 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
  • 200 g mascarpone
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g práškového cukru
  • 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
  • 150 g čerstvých lesných jahôd
  • balík nesolených pistácií
  • jedlé zlato

Postup

  1. Brownie

    Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.

  2. Coulis

    Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.

  3. Pistáciový krém

    Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.

  4. Na záver

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.

Brownie
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 5 vajec
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • 9 PL oleja
  • 9 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
Jahodové coulis
  • 200 g jahodového pyré
  • 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
  • 200 g mascarpone
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g práškového cukru
  • 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
  • 150 g čerstvých lesných jahôd
  • balík nesolených pistácií
  • jedlé zlato
  1. Brownie

    Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.

  2. Coulis

    Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.

  3. Pistáciový krém

    Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.

  4. Na záver

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.