

Fialková roláda
Popis
Túto roládu má rada moja mladšia sestra Janka, hlavne kvôli fialovej farbe, ktorú ma najradšej na svete. Na sviatky jej zvyknem pre radosť kupovať fialové kvety a takisto mnoho doplnkov v jednej domácnosti má v tejto jej obľúbenej farbe.
Ingrediencie
Cesto
- 88 g hladkej špeciálnej múky
- 88 g práškového cukru
- 4 ks vajcia “M”
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 15 ml vody
- 1 PL lyofilizovaných čučoriedok
Plnka
- 500 ml mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (40%)
- 200 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 100 g práškového cukru
- 3 ks BIO limetka
Kokosový sirup
- 100 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 50 ml vody
- 2 PL rumu
- Práškový cukor podľa chuti (iba v prípade, že pyré neobsahuje cukor)
Ozdoba
- 1 ks limetka – kôra z limetky
- 40 g vanička VIOLA – jedlé kvety
- 40 g vanička ALYSSUM – jedlé kvety
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne do bielkov zašľaháme preosiaty cukor.
- Znížime rýchlosť kuchynského robota a pomaly zašľaháme žĺtky zmiešané s vodou.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, lyofilizované čučoriedky, kypriaci prášok a zapracujeme.
- Pripravené cesto na korpus dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Dáme piecť približne na 15 minút.
- Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
- Pridáme kokosové pyré, limetkovú šťavu aj kôru z 2 limetiek a zašľaháme do krému.
- Pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého, hladkého krému.
- Keď je korpus upečený, odstránime papier na pečenie a prenesieme ho na vlhkú utierku, kde ho zarolujeme do rolády a necháme takto vychladnúť.
- Vychladnutý korpus natrieme pripraveným krémom a zarolujeme do požadovaného vzhľadu.
- Roládu ozdobíme krémom pomocou cukrárskej špičky Wilton 2B po celej vrchnej časti.
- Dozdobíme jedlými kvetmi a limetkovou kôrou.
Cesto
- 88 g hladkej špeciálnej múky
- 88 g práškového cukru
- 4 ks vajcia “M”
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 15 ml vody
- 1 PL lyofilizovaných čučoriedok
Plnka
- 500 ml mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (40%)
- 200 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 100 g práškového cukru
- 3 ks BIO limetka
Kokosový sirup
- 100 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 50 ml vody
- 2 PL rumu
- Práškový cukor podľa chuti (iba v prípade, že pyré neobsahuje cukor)
Ozdoba
- 1 ks limetka – kôra z limetky
- 40 g vanička VIOLA – jedlé kvety
- 40 g vanička ALYSSUM – jedlé kvety
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne do bielkov zašľaháme preosiaty cukor.
- Znížime rýchlosť kuchynského robota a pomaly zašľaháme žĺtky zmiešané s vodou.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, lyofilizované čučoriedky, kypriaci prášok a zapracujeme.
- Pripravené cesto na korpus dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Dáme piecť približne na 15 minút.
- Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
- Pridáme kokosové pyré, limetkovú šťavu aj kôru z 2 limetiek a zašľaháme do krému.
- Pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého, hladkého krému.
- Keď je korpus upečený, odstránime papier na pečenie a prenesieme ho na vlhkú utierku, kde ho zarolujeme do rolády a necháme takto vychladnúť.
- Vychladnutý korpus natrieme pripraveným krémom a zarolujeme do požadovaného vzhľadu.
- Roládu ozdobíme krémom pomocou cukrárskej špičky Wilton 2B po celej vrchnej časti.
- Dozdobíme jedlými kvetmi a limetkovou kôrou.