Zapneme rúru na 180 stupňov a nachystáme si 2 formy na pečenie 21 cm, vystelieme ich papierom
Vymiešame 10 bielkov do tuha a odložíme na bok
Ube chiffon – kuchynským robotom dáme miešať múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme 4 ks vajec, žĺtky, vodu, olej a extrakt, dobre premiešame. Sneh už domiešame ručne. Cesto rozdelíme rovnomerne do dvoch foriem a dáme piecť na cca 170 stupňov približne 50 – 60 min.
Mangový curd – dáme do misy pyré, cukor, limetkovú šťavu, soľ a miešame nad parou. Pridáme žĺtky, chvíľu miešame. Precedíme cez sitko a dáme opäť nad paru a varíme cca 10 min., kým curd nezhustne. Odstavíme z pary, necháme trošku vychladnúť a pridáme maslo. Dáme chladiť do chladu
Čokoládové vajce – kým sa pečú korpusy, vyrobíme si čokoládové vajíčko. Vyčistenú polykarbonátovú formu začneme maľovať nahriatou farbou na čokoládu. Po dokončení maľby celú plochu nastriekame pomocou Airbrushu na bielo. Necháme stuhnúť a pripravíme si čokoládu. Temperujeme čokoládu na 45 stupňoch, potom ochladíme na 25 stupňov pomocou granitovej dosky a opäť nahrejeme na 30 stupňov. Keď je čokoláda v pracovnej teplote, nalejeme do formy. Vylejeme z formy a dáme kryšťalizovať, a potom odložíme do chladu. (výroba vajíčka trvá cca 40 min.)
Vytiahneme korpusy z rúry a dáme ich rýchlo chladiť na mriežku
SMBC – nad parou miešame cukor s bielkami do teploty 70 stupňov, preložíme do kuchynského robota a dáme šľahať. Do vyšľahaného pridáme maslo a vyšľaháme do krémova. Dáme chladiť
Korpusy nakrojíme a naplníme striedavo s marakujovým curdom a SMBC. Dáme chladiť do šokového schladzovača
Ak je poťahový krém vychladený, potrieme ním tortu a dáme aspoň na chvíľu do šokového schladzovača
Zatiaľ si rozvaľkáme fondán na potiahnutie torty. Vytiahneme tortu a potiahneme ju, zahladíme žehličkou na fondán
Tortu pomaľujeme kvetované vzory. Po domaľovaní ozdobíme maľovaným čokoládovým vajíčkom
Zapneme rúru na 180 stupňov a nachystáme si 2 formy na pečenie 21 cm, vystelieme ich papierom
Vymiešame 10 bielkov do tuha a odložíme na bok
Ube chiffon – kuchynským robotom dáme miešať múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme 4 ks vajec, žĺtky, vodu, olej a extrakt, dobre premiešame. Sneh už domiešame ručne. Cesto rozdelíme rovnomerne do dvoch foriem a dáme piecť na cca 170 stupňov približne 50 – 60 min.
Mangový curd – dáme do misy pyré, cukor, limetkovú šťavu, soľ a miešame nad parou. Pridáme žĺtky, chvíľu miešame. Precedíme cez sitko a dáme opäť nad paru a varíme cca 10 min., kým curd nezhustne. Odstavíme z pary, necháme trošku vychladnúť a pridáme maslo. Dáme chladiť do chladu
Čokoládové vajce – kým sa pečú korpusy, vyrobíme si čokoládové vajíčko. Vyčistenú polykarbonátovú formu začneme maľovať nahriatou farbou na čokoládu. Po dokončení maľby celú plochu nastriekame pomocou Airbrushu na bielo. Necháme stuhnúť a pripravíme si čokoládu. Temperujeme čokoládu na 45 stupňoch, potom ochladíme na 25 stupňov pomocou granitovej dosky a opäť nahrejeme na 30 stupňov. Keď je čokoláda v pracovnej teplote, nalejeme do formy. Vylejeme z formy a dáme kryšťalizovať, a potom odložíme do chladu. (výroba vajíčka trvá cca 40 min.)
Vytiahneme korpusy z rúry a dáme ich rýchlo chladiť na mriežku
SMBC – nad parou miešame cukor s bielkami do teploty 70 stupňov, preložíme do kuchynského robota a dáme šľahať. Do vyšľahaného pridáme maslo a vyšľaháme do krémova. Dáme chladiť
Korpusy nakrojíme a naplníme striedavo s marakujovým curdom a SMBC. Dáme chladiť do šokového schladzovača
Ak je poťahový krém vychladený, potrieme ním tortu a dáme aspoň na chvíľu do šokového schladzovača
Zatiaľ si rozvaľkáme fondán na potiahnutie torty. Vytiahneme tortu a potiahneme ju, zahladíme žehličkou na fondán
Tortu pomaľujeme kvetované vzory. Po domaľovaní ozdobíme maľovaným čokoládovým vajíčkom