Zapneme rúru na 230 °C a pripravíme si plechy s papierom
Joconde - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 5 vajec. Bielka vymiešame a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
Joconde choco - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor, múku a kakao. Zapracujeme do múky vajcia. Vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevzdnikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto dáme do okrúhlej formy cca 24 cm a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
Vyrobíme lupene kvetu z modelovacej hmoty. Necháme sušiť
Mangovo-maracujový coulis - zohrejeme glukózu s pyré na 50 °C. Pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme na plech a stranou chladiť. Neskôr rozkrájame na štvorce 10 x 10
Vyrobíme kvet z lupeňov. Necháme sušiť
Plnka mascarpone - miešame marcarpone so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Dáme schladiť
Swiss merinque - bielka s cukrom miešame nad parou metličkou/vareškou kým sa nám rozpustí cukor. Potom zmes prelejeme do misy a šľaháme. Keď je sneh krásne lesklý, tuhý a vychladený, pridáme počas šľahania zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka
Korpusy rozkrájame na 12 x 12 cm, natrieme mascarpone, dáme mangový insert, mascarpone a korpus. Opakujeme viackrát
Origami - roztopíme čokoládu i maslo separátne, spojíme. Hmotu nanesieme na poskladaný papier a prenesieme na tortu po celom obvode. Dáme chladiť. Po cca hodine odstránime papier a doupravujeme origami. Dáme chladiť
Druhé poschodie žltý velur. Zachladiť
Tretie poschodie čokomaslo poťah, zmrazenie, vytvorenie štruktúry s kefou (škrabance), potrieť práškovou zlatou farbou, zachladiť
Zapneme rúru na 230 °C a pripravíme si plechy s papierom
Joconde - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 5 vajec. Bielka vymiešame a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
Joconde choco - preosejeme mandľovú múku, práškový cukor, múku a kakao. Zapracujeme do múky vajcia. Vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevzdnikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto dáme do okrúhlej formy cca 24 cm a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť
Vyrobíme lupene kvetu z modelovacej hmoty. Necháme sušiť
Mangovo-maracujový coulis - zohrejeme glukózu s pyré na 50 °C. Pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme na plech a stranou chladiť. Neskôr rozkrájame na štvorce 10 x 10
Vyrobíme kvet z lupeňov. Necháme sušiť
Plnka mascarpone - miešame marcarpone so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Dáme schladiť
Swiss merinque - bielka s cukrom miešame nad parou metličkou/vareškou kým sa nám rozpustí cukor. Potom zmes prelejeme do misy a šľaháme. Keď je sneh krásne lesklý, tuhý a vychladený, pridáme počas šľahania zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka
Korpusy rozkrájame na 12 x 12 cm, natrieme mascarpone, dáme mangový insert, mascarpone a korpus. Opakujeme viackrát
Origami - roztopíme čokoládu i maslo separátne, spojíme. Hmotu nanesieme na poskladaný papier a prenesieme na tortu po celom obvode. Dáme chladiť. Po cca hodine odstránime papier a doupravujeme origami. Dáme chladiť
Druhé poschodie žltý velur. Zachladiť
Tretie poschodie čokomaslo poťah, zmrazenie, vytvorenie štruktúry s kefou (škrabance), potrieť práškovou zlatou farbou, zachladiť