Tvarovacia hmota - rôzne farby / žltá, červená, modrá, ružová, fialová, zelená
Postup
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny a túto potom spojíme so žĺtkami a prisypeme múku s práškom do pečiva (klasická piškóta). 2/3 hmoty nalejeme do formy na pečenie (ja som použila dve) a do zvyšnej 1/3 hmoty vmiešame preosiate kakao
Túto kakaovú hmotu potom vylejeme na bielu a krúživými pohybmi premiešame, pričom nám vznikne mramorový vzor
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 25 minút
Po upečení necháme korpus vychladnúť
Plnka - šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme mascarpone a vyšľaháme tuhý krém do ktorého pridáme zmäknuté gaštanové pyré a rum a vymiešame
Ovocná náplň - do menšieho hrnca dáme ovocie a cukor a necháme prevrieť. Vychladíme
Tvarovacia hmota - rôzne farby / žltá, červená, modrá, ružová, fialová, zelená
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny a túto potom spojíme so žĺtkami a prisypeme múku s práškom do pečiva (klasická piškóta). 2/3 hmoty nalejeme do formy na pečenie (ja som použila dve) a do zvyšnej 1/3 hmoty vmiešame preosiate kakao
Túto kakaovú hmotu potom vylejeme na bielu a krúživými pohybmi premiešame, pričom nám vznikne mramorový vzor
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 25 minút
Po upečení necháme korpus vychladnúť
Plnka - šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme mascarpone a vyšľaháme tuhý krém do ktorého pridáme zmäknuté gaštanové pyré a rum a vymiešame
Ovocná náplň - do menšieho hrnca dáme ovocie a cukor a necháme prevrieť. Vychladíme