Jedlé kvietky ideálne bledej farby ( sedmikrásky, sirôtky)
Poleva
200g čokolády
K podávaniu
40% šľahačková smotana kunín
Šťava z jedného citróna
1 veľká lyžica práškového cukru
2dcl čerstvé jahodové pyré
Postup
Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov
Oddelíme si bielka a z nich a z polovice cukru /120g/ si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, maslo a zvyšný cukor /120g/ vyšľaháme do peny
Pridáme pistáciovú pastu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, limoncello, mleté aj nasekané pistácie, cream cheese, esenciálny olej a premixujeme
Zakysanku a baby špenát dáme do hlbšej a užšej nádoby a ponorným mixérom zmixujeme na kašu. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi a premiešame
Potom pridáme múku s práškom do pečiva a znovu premiešame
Nakoniec ručne vpracujeme vyšľahané bielka a vylejeme do silikónovej formy, ktorú zaistíme tortovým ráfikom. Vložíme do rúry a pečieme na 185 stupňov 1 hodinu
Počas pečenia bábovky si nachystáme sirup, ktorý si uvaríme z vody a cukru, povaríme a pridáme citrónovú šťavu
Potom si nachystáme šľahačku, ktorú vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a citrónovú šťavu, pyré a ešte krátko premixujeme. Hotovú šľahačku premiestnime do cukrárskeho vrecka a dáme do chladničky
Po hodine pečenia bábovku vyberieme z rúry, urobíme špajdlový test a keď je hotová opatrne ju vyklopíme z formy
Teplú bábovku, potrieme sirupom a polejeme roztopenou ruby čokoládou
Dozdobíme ovocím, kvetmi, pistáciami a lyofilizovanými jahodami. Podávame s jahodovou šľahačkou
Jedlé kvietky ideálne bledej farby ( sedmikrásky, sirôtky)
Poleva
200g čokolády
K podávaniu
40% šľahačková smotana kunín
Šťava z jedného citróna
1 veľká lyžica práškového cukru
2dcl čerstvé jahodové pyré
Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov
Oddelíme si bielka a z nich a z polovice cukru /120g/ si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, maslo a zvyšný cukor /120g/ vyšľaháme do peny
Pridáme pistáciovú pastu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, limoncello, mleté aj nasekané pistácie, cream cheese, esenciálny olej a premixujeme
Zakysanku a baby špenát dáme do hlbšej a užšej nádoby a ponorným mixérom zmixujeme na kašu. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi a premiešame
Potom pridáme múku s práškom do pečiva a znovu premiešame
Nakoniec ručne vpracujeme vyšľahané bielka a vylejeme do silikónovej formy, ktorú zaistíme tortovým ráfikom. Vložíme do rúry a pečieme na 185 stupňov 1 hodinu
Počas pečenia bábovky si nachystáme sirup, ktorý si uvaríme z vody a cukru, povaríme a pridáme citrónovú šťavu
Potom si nachystáme šľahačku, ktorú vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a citrónovú šťavu, pyré a ešte krátko premixujeme. Hotovú šľahačku premiestnime do cukrárskeho vrecka a dáme do chladničky
Po hodine pečenia bábovku vyberieme z rúry, urobíme špajdlový test a keď je hotová opatrne ju vyklopíme z formy
Teplú bábovku, potrieme sirupom a polejeme roztopenou ruby čokoládou
Dozdobíme ovocím, kvetmi, pistáciami a lyofilizovanými jahodami. Podávame s jahodovou šľahačkou