Vanilkový bavorský krém - mlieko, šľahačku a vanilku zohrejeme na 50 °C. Pridáme žĺtka s hnedým cukrom a varíme na 82 °C. Uvarenú zmes cez sitko vylejeme na želatínu. Necháme vychladnúť na 22 - 23 °C, potom jemne premiešame s vyšľahanou šľahačkou
Karamel - upálime cukor, odstavíme a pridáme šľahačku. Necháme vychladnúť a po vychladnutí pridáme želatínovú zmes
Jablká uvaríme s cukrom a maslom až do priesvitnosti a potom pridáme na kocky nakrájané jablko granny smith. Z jabĺk odstránime tekutinu. Karamel zahrejeme na 25 °C. Jablkovú zmes prepasírujeme a zmiešame s karamelom. Zmes natrieme na podložku a vykrojíme kolieska, ktoré potom uložíme na vrch bavorského krému v jablkovej forme
Ovocný glaze - 20 g želatíny namočíme v 12 g vody. Ovocné pyré, 100 g glukózového sirupu a 70 g vody zohrejeme na 45 °C, pridáme 80 g cukru zmiešaného s 5 g pektín NH a zohrejeme na 85 °C. Pridáme želatínovú masu a necháme vychladnúť v chladničke. Potom zohrejeme na pracovnú teplotu 40 °C
Zrkadlová poleva: želatínu rozpustíme v 60 ml vody. 75 ml vody, cukor a glukózu privedieme do varu. Cukrovú zmes preložíme z ohňa a pridáme želatínu. Potom pridáme kondenzované mlieko a farbivo. Zmesou polejeme čokoládu, ktorá sa roztopí. Zmiešame a odstránime vzduchové bubliny
Do pripravených silikónových foriem vlejeme bavorský krém, vložíme stuhnutú hruškovú alebo jablkovú hmotu a po okraj doplníme bavorským krémom. Jablko ukončíme karamelovým krúžkom. Formy s hmotou dáme zamraziť a po vytiahnutí s mrazničky ich hneď polievame zrkadlovou polevou, ktorá má teplotu cca 32 °C
Vanilkový bavorský krém - mlieko, šľahačku a vanilku zohrejeme na 50 °C. Pridáme žĺtka s hnedým cukrom a varíme na 82 °C. Uvarenú zmes cez sitko vylejeme na želatínu. Necháme vychladnúť na 22 - 23 °C, potom jemne premiešame s vyšľahanou šľahačkou
Karamel - upálime cukor, odstavíme a pridáme šľahačku. Necháme vychladnúť a po vychladnutí pridáme želatínovú zmes
Jablká uvaríme s cukrom a maslom až do priesvitnosti a potom pridáme na kocky nakrájané jablko granny smith. Z jabĺk odstránime tekutinu. Karamel zahrejeme na 25 °C. Jablkovú zmes prepasírujeme a zmiešame s karamelom. Zmes natrieme na podložku a vykrojíme kolieska, ktoré potom uložíme na vrch bavorského krému v jablkovej forme
Ovocný glaze - 20 g želatíny namočíme v 12 g vody. Ovocné pyré, 100 g glukózového sirupu a 70 g vody zohrejeme na 45 °C, pridáme 80 g cukru zmiešaného s 5 g pektín NH a zohrejeme na 85 °C. Pridáme želatínovú masu a necháme vychladnúť v chladničke. Potom zohrejeme na pracovnú teplotu 40 °C
Zrkadlová poleva: želatínu rozpustíme v 60 ml vody. 75 ml vody, cukor a glukózu privedieme do varu. Cukrovú zmes preložíme z ohňa a pridáme želatínu. Potom pridáme kondenzované mlieko a farbivo. Zmesou polejeme čokoládu, ktorá sa roztopí. Zmiešame a odstránime vzduchové bubliny
Do pripravených silikónových foriem vlejeme bavorský krém, vložíme stuhnutú hruškovú alebo jablkovú hmotu a po okraj doplníme bavorským krémom. Jablko ukončíme karamelovým krúžkom. Formy s hmotou dáme zamraziť a po vytiahnutí s mrazničky ich hneď polievame zrkadlovou polevou, ktorá má teplotu cca 32 °C