Do vlažného mlieka dáme kryštálový cukor, droždie a necháme chvíľu podkysnúť, aby kvasnice napučali
Medzitým si preosejeme múku, do ktorej pridáme soľ, cesnakový prášok a tymián. Keď máme kvások napučaný, pridáme ho k múke spolu s olejom, a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť približne 1 hodinu
Pijacky poplanok - slaninu a cibuľu nakrájame a jemne opražíme na panvici. Kyslú smotanu a bryndzu vymiešame so soľou. Rozvaľkané cesto preložíme na plech, na celú jeho veľkosť, natrieme ho smotanou a navrch poukladáme slaninovo-cibuľovú zmes. Dáme upiecť pri teplote 180 stupňov dokedy nemáme zlatisté okreje. Dĺžka pečenia je individuálna, nakoľko každá rúra pečie inak.
Plnené taštičky - syry a vajíčka nastrúhame a všetky ingrediencie spolu vymiešame. Z uvedenej hmoty si cca 1/3 odoberieme. Pór jemne opražíme na masle, pridáme k hmote a plníme ňou na kolieska vykrojené cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sušeným medvedím cesnakom a dáme upiecť pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Mini žemličky - cesto rozvaľkáme, vykrojíme malé krúžky o priemere 3 cm, poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, a posypeme sezamom a hrubou morskou soľou. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Odobratá hmota z taštičiek - sušené paradajky, pažítku a prosciutto nakrájame na malé kúsky a pridáme k syrovej zmesi. Naplníme ňou vychladnuté a prekrojené žemličky.
S-íčka - cesto, ktoré sa nám zvýšilo, vyvaľkáme a vytvarujeme do písmena „S“. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Po upečení potrieme pretlačeným cesnakom s olejom.
Do vlažného mlieka dáme kryštálový cukor, droždie a necháme chvíľu podkysnúť, aby kvasnice napučali
Medzitým si preosejeme múku, do ktorej pridáme soľ, cesnakový prášok a tymián. Keď máme kvások napučaný, pridáme ho k múke spolu s olejom, a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť približne 1 hodinu
Pijacky poplanok - slaninu a cibuľu nakrájame a jemne opražíme na panvici. Kyslú smotanu a bryndzu vymiešame so soľou. Rozvaľkané cesto preložíme na plech, na celú jeho veľkosť, natrieme ho smotanou a navrch poukladáme slaninovo-cibuľovú zmes. Dáme upiecť pri teplote 180 stupňov dokedy nemáme zlatisté okreje. Dĺžka pečenia je individuálna, nakoľko každá rúra pečie inak.
Plnené taštičky - syry a vajíčka nastrúhame a všetky ingrediencie spolu vymiešame. Z uvedenej hmoty si cca 1/3 odoberieme. Pór jemne opražíme na masle, pridáme k hmote a plníme ňou na kolieska vykrojené cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sušeným medvedím cesnakom a dáme upiecť pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Mini žemličky - cesto rozvaľkáme, vykrojíme malé krúžky o priemere 3 cm, poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, a posypeme sezamom a hrubou morskou soľou. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Odobratá hmota z taštičiek - sušené paradajky, pažítku a prosciutto nakrájame na malé kúsky a pridáme k syrovej zmesi. Naplníme ňou vychladnuté a prekrojené žemličky.
S-íčka - cesto, ktoré sa nám zvýšilo, vyvaľkáme a vytvarujeme do písmena „S“. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Po upečení potrieme pretlačeným cesnakom s olejom.