130 g pomletých nesolených pistácií – hrúbku mletia zvolíme podľa toho, ako chceme mať priznané kúsky vo výslednom výrobku
Kôra a šťava z jedného citróna
270 g polohrubej múky
2 ČL sóda bicarbona
1 ČL mletého kardamónu
Poleva
100 g bielej čokolády
125 g jogurtu gréckeho typu
Cca 80 g celých lúpaných pistácií
2 citróny
Na ozdobenie
pistácie
Postup
Vajíčka rozbijeme do misy robota a pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Metličkovým nadstavcom šľaháme do peny cca 8 – 10 minút
Medzi tým si dáme vyhriať rúru – teplovzdušná na 180 stupňov a pripravíme formu
Do zmesi vajec a cukru postupne opatrne ručne zapracujeme 250 g jogurtu, 130 g pomletých pistácií, olej, nastrúhanú kôru z jedného citróna, olej a múku, preosiatu spoločne so sódou bicarbonou a kardamónom. Zmes nalejeme do formy a dáme piecť – cca 50 minút podľa výšky formy, prepečenie skontrolujeme špajdľou, ktorá musí zostať suchá
Bábovku vyberieme z rúry, necháme chvíľu odstáť a potom ju vyklopíme z formy
Počas chladnutia základu si pripravíme polevu – nad parou rozpustíme bielu čokoládu, do ktorej po miernom vychladnutí primiešame jogurt a podľa chuti šťavu z citróna
Druhý citrón očistíme a vykrojíme segmenty (malým ostrým nožíkom vykrajujeme len čistú dužinu bez šupiek) a tie nakrájame na malé kocky. Pistácie presekáme na väčšie kúsky
Po vychladnutí bábovku prelejeme polevou, posypeme pistáciami a dozdobíme citrónovými kúskami
130 g pomletých nesolených pistácií – hrúbku mletia zvolíme podľa toho, ako chceme mať priznané kúsky vo výslednom výrobku
Kôra a šťava z jedného citróna
270 g polohrubej múky
2 ČL sóda bicarbona
1 ČL mletého kardamónu
Poleva
100 g bielej čokolády
125 g jogurtu gréckeho typu
Cca 80 g celých lúpaných pistácií
2 citróny
Na ozdobenie
pistácie
Vajíčka rozbijeme do misy robota a pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Metličkovým nadstavcom šľaháme do peny cca 8 – 10 minút
Medzi tým si dáme vyhriať rúru – teplovzdušná na 180 stupňov a pripravíme formu
Do zmesi vajec a cukru postupne opatrne ručne zapracujeme 250 g jogurtu, 130 g pomletých pistácií, olej, nastrúhanú kôru z jedného citróna, olej a múku, preosiatu spoločne so sódou bicarbonou a kardamónom. Zmes nalejeme do formy a dáme piecť – cca 50 minút podľa výšky formy, prepečenie skontrolujeme špajdľou, ktorá musí zostať suchá
Bábovku vyberieme z rúry, necháme chvíľu odstáť a potom ju vyklopíme z formy
Počas chladnutia základu si pripravíme polevu – nad parou rozpustíme bielu čokoládu, do ktorej po miernom vychladnutí primiešame jogurt a podľa chuti šťavu z citróna
Druhý citrón očistíme a vykrojíme segmenty (malým ostrým nožíkom vykrajujeme len čistú dužinu bez šupiek) a tie nakrájame na malé kocky. Pistácie presekáme na väčšie kúsky
Po vychladnutí bábovku prelejeme polevou, posypeme pistáciami a dozdobíme citrónovými kúskami