1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
20 g kokos
2 citróny
3 vajcia
30 g cukru
30 g hladkej múky
citrónová kôra
modelovací cukor
Keks
90 g práškového cukru
30 g mletých mandlí
250 g hladkej múky
120 g masla
štipka soli
55 g našľahaného vajca
Postup
Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C
1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
20 g kokos
2 citróny
3 vajcia
30 g cukru
30 g hladkej múky
citrónová kôra
modelovací cukor
Keks
90 g práškového cukru
30 g mletých mandlí
250 g hladkej múky
120 g masla
štipka soli
55 g našľahaného vajca
Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C