Čokoládový korpus – oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
Upečené a vychladené korpusy nakrájame na pláty
Makový krém – mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme krém na padnutý vrchol potom pridáme mak a nakoniec domiešame na nadýchaný krém
Višňový compoté – všetky suroviny dáme variť do bodu varu, necháme prevariť jednu minútu a následne schladiť v chladničke
Suroviny rozmixujeme a dáme do 18 cm ráfiku
Čokoládová ganache (70%) – čokoládu a maslo si dáme do misky
Smotanu dáme variť do bodu varu
Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a k maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a potom ponorným mixérom
Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
Ozdoba – poťahovanou hmotou (1,5kg) vytvoríme mramor a potiahneme ním tortu
Na spodku torty vytvoríme červený pásik z poťahovanej hmoty
Čokoládový korpus – oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
Upečené a vychladené korpusy nakrájame na pláty
Makový krém – mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme krém na padnutý vrchol potom pridáme mak a nakoniec domiešame na nadýchaný krém
Višňový compoté – všetky suroviny dáme variť do bodu varu, necháme prevariť jednu minútu a následne schladiť v chladničke
Suroviny rozmixujeme a dáme do 18 cm ráfiku
Čokoládová ganache (70%) – čokoládu a maslo si dáme do misky
Smotanu dáme variť do bodu varu
Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a k maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a potom ponorným mixérom
Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
Ozdoba – poťahovanou hmotou (1,5kg) vytvoríme mramor a potiahneme ním tortu
Na spodku torty vytvoríme červený pásik z poťahovanej hmoty