200 g mleté orechy / 100g vlašské + 100 g lieskové/
1 prášok do pečiva
1 vanilka
3 PL čierneho kakaa
Krém
0,7l mlieko
500 g práškový cukor
3 vanilkové pudingové prášky
50 g kakao
100 g čokoláda na varenie 70%
500 g maslo
4 banány
Rum na ochutenie „punčoviny“
Med na dekorovanie
Postup
Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami, a postupne pridáme múku s PDP a orechmi
2/3 cesta vylejeme do formy / oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao, a toto vylejeme do okrúhlej formy / na priemere nezáleží/
Obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca. 30 minút na 180 stupňov
Na krém si z mlieka, práškového cukru, vanilkových pudingových práškov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom
Na túto tortu som použila poťahovaciu hmotu, práškové a gelové farby a med na „krv“
200 g mleté orechy / 100g vlašské + 100 g lieskové/
1 prášok do pečiva
1 vanilka
3 PL čierneho kakaa
Krém
0,7l mlieko
500 g práškový cukor
3 vanilkové pudingové prášky
50 g kakao
100 g čokoláda na varenie 70%
500 g maslo
4 banány
Rum na ochutenie „punčoviny“
Med na dekorovanie
Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami, a postupne pridáme múku s PDP a orechmi
2/3 cesta vylejeme do formy / oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao, a toto vylejeme do okrúhlej formy / na priemere nezáleží/
Obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca. 30 minút na 180 stupňov
Na krém si z mlieka, práškového cukru, vanilkových pudingových práškov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom
Na túto tortu som použila poťahovaciu hmotu, práškové a gelové farby a med na „krv“