na zafarbenie červené, modré a zelené a hnedé gélové potravinárske farbivo
Postup
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a umiestnime mriežku do stredu. Pripravíme si dve väčšie tortové formy – vymastíme, vysypeme boky múkou a dno vyložíme papierom na pečenie
Repu očistíme, nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame na väčšom strúhadle) a následne z nej v mixéri s oceľovou čepeľou vymixujeme hladké pyré. Pre uľahčenie mixovania môžeme pridať trochu vody. Z pyré použijeme ďalej do receptu 300 g
Pridáme k nemu cmar, ocot, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu a všetko prepojíme
Tortovú múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, kyselinu citrónovú a soľ preosejeme spolu do samostatnej misy, odložíme
Vo veľkej mise robota spolu vyšľaháme cukor, olej a maslo do krémovej konzistencie. Po jednom pridávame vajcia, vždy ďalšie pridáme až po zapracovaní do zmesi
K hotovej tekutej zmesi pridávame striedavo suché suroviny a pyré, pričom začneme a končíme suchou zmesou
Cesto rozdelíme do pripravených foriem a pečieme po dobu cca 40 minút
Po upečení necháme chvíľu chladiť vo formách, potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Vrch každého korpusu zarovnáme nožom
Sladký krém – maslo šľaháme do krémova, potom pridáme oba syry a vanilku, následne šľahačku, pokiaľ sa suroviny zjednotia
Postupne pridávame práškový cukor a miešame, kým sa všetko nespojí do nadýchaného krému. Je potrebné pri prisypávaní cukru zmes priebežne chutnať, jeho množstvo závisí od chuti a intenzity kozieho syra
Marcipánové hrozno - mleté mandle vložíme do kuchynského robota
Cukor, med a vodu rozmiešame v malom hrnci na prudkom ohni, pokiaľ nedosiahne bod varu a cukor sa úplne nerozpustí
Sladkú zmes lejeme do kuchynského robota za stáleho miešania. Nakoniec pridáme mandľový extrakt a miešame, kým sa marcipán nespojí
Keď je zmes ešte teplá, vytvarujeme ju do valčeka a dobre zabalenú necháme vychladiť
Po vychladnutí rozdelíme a jednotlivé časti zafarbíme tak, aby sme dosiahli odtiene hrozna a viničových listov, ktoré ručne vymodelujeme. Opäť odložíme do chladu do doby, pokiaľ ich použijeme na finálne dozdobenie torty
na zafarbenie červené, modré a zelené a hnedé gélové potravinárske farbivo
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a umiestnime mriežku do stredu. Pripravíme si dve väčšie tortové formy – vymastíme, vysypeme boky múkou a dno vyložíme papierom na pečenie
Repu očistíme, nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame na väčšom strúhadle) a následne z nej v mixéri s oceľovou čepeľou vymixujeme hladké pyré. Pre uľahčenie mixovania môžeme pridať trochu vody. Z pyré použijeme ďalej do receptu 300 g
Pridáme k nemu cmar, ocot, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu a všetko prepojíme
Tortovú múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, kyselinu citrónovú a soľ preosejeme spolu do samostatnej misy, odložíme
Vo veľkej mise robota spolu vyšľaháme cukor, olej a maslo do krémovej konzistencie. Po jednom pridávame vajcia, vždy ďalšie pridáme až po zapracovaní do zmesi
K hotovej tekutej zmesi pridávame striedavo suché suroviny a pyré, pričom začneme a končíme suchou zmesou
Cesto rozdelíme do pripravených foriem a pečieme po dobu cca 40 minút
Po upečení necháme chvíľu chladiť vo formách, potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Vrch každého korpusu zarovnáme nožom
Sladký krém – maslo šľaháme do krémova, potom pridáme oba syry a vanilku, následne šľahačku, pokiaľ sa suroviny zjednotia
Postupne pridávame práškový cukor a miešame, kým sa všetko nespojí do nadýchaného krému. Je potrebné pri prisypávaní cukru zmes priebežne chutnať, jeho množstvo závisí od chuti a intenzity kozieho syra
Marcipánové hrozno - mleté mandle vložíme do kuchynského robota
Cukor, med a vodu rozmiešame v malom hrnci na prudkom ohni, pokiaľ nedosiahne bod varu a cukor sa úplne nerozpustí
Sladkú zmes lejeme do kuchynského robota za stáleho miešania. Nakoniec pridáme mandľový extrakt a miešame, kým sa marcipán nespojí
Keď je zmes ešte teplá, vytvarujeme ju do valčeka a dobre zabalenú necháme vychladiť
Po vychladnutí rozdelíme a jednotlivé časti zafarbíme tak, aby sme dosiahli odtiene hrozna a viničových listov, ktoré ručne vymodelujeme. Opäť odložíme do chladu do doby, pokiaľ ich použijeme na finálne dozdobenie torty