Pripravíme si základ na korpus. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuha
Druhú polovicu cukru pridáme ku žĺtkam a maslu a vymiešame do peny. Do tejto masy pridáme kyslé mlieko, creamcheese, šťavu z pomaranča, pomarančový olej, premiešame a postupne pridáme mandle, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a znova premiešame
Potom pridáme sekané orechy a kandizovaný pomaranč a vpracujeme do cesta bielkový sneh
Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 18cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu. Pečieme 35 minút na 180 stupňov
Medzi tým si roztopíme 360g čokolády, ktorú necháme pri izbovej tepote vychladnúť. Budeme ju potrebovať na finálny origami obter
Potom si pripravíme plnku čoko-pomarančovú. Mlieko a smotanu zohrejeme, žĺtka s cukrom rozmiešame v miske a zalejeme teplým mliekom so smotanou. Vrátime naspäť do hrnca a varíme do zhustnutia. Do krému vmiešame čokoládu a maslo a miešame až kým sa nerozpustí. Necháme chvíľu vychladiť a dáme stuhnúť do chladničky
Pripravíme si sirup na potretie korpusu. Zohrejeme vodu s cukrom necháme prevrieť a pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu
Potom pripravíme jedlý mach. Vajíčko vyšľaháme s cukrom a medom do peny, pridáme prášok do pečiva, múku a farbivo. Dáme do misky s vyšším dnom prikryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky
Korpusy po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Prerežeme ich na polky, jeden plát dáme na podložku potrieme sirupom
Vychladenú čoko pomarančovú plnku premixujeme a pridáme creamcheese, pomarančovú kôru a pomarančový olej. Všetko spolu premixujeme. Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na korpus
Na krém poukladáme umyté čučoriedky. Založíme ďalší korpus, potrieme ho sirupom a na neho dáme druhú plnku, ktorú si jednoducho vyšľaháme z creamcheese, cukru, šťavy a oleja
Navrstvíme na korpus a dáme čučoriedky
Založíme ďalší korpus, natrieme sirupom, opäť dáme praline pastu, čoko pomaranč krém a čučoriedky. Založíme posledným korpusom, ktorý potrieme zvyškom krému, aby nám neuschol. Takto poskladanú tortu dáme poriadne zachladiť
Medzitým si pripravíme origami obter a to tak, že roztopenú čokoládu prilejeme k vyšľahanému maslu a prenesieme do cukrárskeho vrecka. Túto čokoládu potom striekame na poskladaný kancelársky papier, rozotrieme špachtľou a dáme zachladiť
Nakoniec si vyšlaháme obterový krém z mascarpone, cukru a šľahačky a pridáme do neho hnedú farbu. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka so širokou obterovou špičkou a vychladenú tortu obtrieme. Zahladíme a dáme schladiť
Schladenú tortu už len obložíme kúskami origami čokolády, ktrorú si stiahneme z papiera a nalámeme. Obložíme okolo torty a dozdobíme kvietkami, mikro hráškom, machom
Pripravíme si základ na korpus. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuha
Druhú polovicu cukru pridáme ku žĺtkam a maslu a vymiešame do peny. Do tejto masy pridáme kyslé mlieko, creamcheese, šťavu z pomaranča, pomarančový olej, premiešame a postupne pridáme mandle, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a znova premiešame
Potom pridáme sekané orechy a kandizovaný pomaranč a vpracujeme do cesta bielkový sneh
Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 18cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu. Pečieme 35 minút na 180 stupňov
Medzi tým si roztopíme 360g čokolády, ktorú necháme pri izbovej tepote vychladnúť. Budeme ju potrebovať na finálny origami obter
Potom si pripravíme plnku čoko-pomarančovú. Mlieko a smotanu zohrejeme, žĺtka s cukrom rozmiešame v miske a zalejeme teplým mliekom so smotanou. Vrátime naspäť do hrnca a varíme do zhustnutia. Do krému vmiešame čokoládu a maslo a miešame až kým sa nerozpustí. Necháme chvíľu vychladiť a dáme stuhnúť do chladničky
Pripravíme si sirup na potretie korpusu. Zohrejeme vodu s cukrom necháme prevrieť a pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu
Potom pripravíme jedlý mach. Vajíčko vyšľaháme s cukrom a medom do peny, pridáme prášok do pečiva, múku a farbivo. Dáme do misky s vyšším dnom prikryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky
Korpusy po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Prerežeme ich na polky, jeden plát dáme na podložku potrieme sirupom
Vychladenú čoko pomarančovú plnku premixujeme a pridáme creamcheese, pomarančovú kôru a pomarančový olej. Všetko spolu premixujeme. Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na korpus
Na krém poukladáme umyté čučoriedky. Založíme ďalší korpus, potrieme ho sirupom a na neho dáme druhú plnku, ktorú si jednoducho vyšľaháme z creamcheese, cukru, šťavy a oleja
Navrstvíme na korpus a dáme čučoriedky
Založíme ďalší korpus, natrieme sirupom, opäť dáme praline pastu, čoko pomaranč krém a čučoriedky. Založíme posledným korpusom, ktorý potrieme zvyškom krému, aby nám neuschol. Takto poskladanú tortu dáme poriadne zachladiť
Medzitým si pripravíme origami obter a to tak, že roztopenú čokoládu prilejeme k vyšľahanému maslu a prenesieme do cukrárskeho vrecka. Túto čokoládu potom striekame na poskladaný kancelársky papier, rozotrieme špachtľou a dáme zachladiť
Nakoniec si vyšlaháme obterový krém z mascarpone, cukru a šľahačky a pridáme do neho hnedú farbu. Krém si prenesieme do cukrárskeho vrecka so širokou obterovou špičkou a vychladenú tortu obtrieme. Zahladíme a dáme schladiť
Schladenú tortu už len obložíme kúskami origami čokolády, ktrorú si stiahneme z papiera a nalámeme. Obložíme okolo torty a dozdobíme kvietkami, mikro hráškom, machom