Mandle zalejeme vrelou vodou a necháme približne 3 min. variť. Potom ich olúpeme a nasekáme na drobno a pridáme do rozpracovaného cesta a necháme ho odložené približne 10 – 15 min. v chladničke, aby stuhlo
Potom si ho cez potravinársku fóliu rozvaľkáme a pohárom o trošku väčším ako priemer tartaletky vyrezávame kolieska
Zarovnáme tartaletky a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na približne 15 min.
Plnka – nad parou necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu, smotanu a cukor. Zmes je nad parou dovtedy kým nie je hladká a pomaly nezačína tuhnúť. Potom ju necháme chladiť. Keď zmes dostatočne vychladne šľaháme mixérom a postupne pridávame zmäknuté na kocky pokrájané maslo. Znovu necháme tuhnúť
Džem – vydlabeme granátové jablko a pomocou sitka sa snažíme získať čo najviac šťavy. Potom prelejem šťavu do kastrólika a pridáme cukor a citrón podľa chuti. Varíme dovtedy kým nám džem nezhustne a cukor sa úplne nerozpustí
Vrstva mandlí – mandle opražíme, posekáme na väčšie kúsky a obalíme v čokoláde
Granátová „poleva“- šťavu z granátového jablka zmiešame s vodou a cukrom a čakáme do nie úplného zhustnutia
Zdobenie – vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a následnej rozotrieme na papier na pečenie a necháme stuhnúť, po stuhnutí budeme vykrajovať kolieska
Prvé zdobenie – na spodok košíčka dáme džem z granátového jablka, potom pridáme plnku a nakoniec posekané mandle, na ktoré položíme kolieska z čokolády. Následne budeme tieto kolieska zohrievať na najnižšom ohreve flambovacej pištole, až kým sa všetky mandle do čokolády neobalia
Druhé zdobenie – na spodok košíčka dáme mandle v čokoláde, potom vrstvu džemu, vrstvu krému a zalejem granátovou polevou. Na vrch dáme kúsky granátovým jablka, medovku a rozdrvené oriešky
Tretie zdobenie – na spodok košíčka dáme mandle v čokoláde, potom vrstvu džemu, vrstvu krému a zalejem granátovou polevou. Do zdobiaceho vrecúška nalejeme rozpustenú čokoládu a kreslíme okolo obvodu košíčka kruhy. Následne dozdobíme granátovým jablkom
Mandle zalejeme vrelou vodou a necháme približne 3 min. variť. Potom ich olúpeme a nasekáme na drobno a pridáme do rozpracovaného cesta a necháme ho odložené približne 10 – 15 min. v chladničke, aby stuhlo
Potom si ho cez potravinársku fóliu rozvaľkáme a pohárom o trošku väčším ako priemer tartaletky vyrezávame kolieska
Zarovnáme tartaletky a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na približne 15 min.
Plnka – nad parou necháme za stáleho miešania rozpustiť čokoládu, smotanu a cukor. Zmes je nad parou dovtedy kým nie je hladká a pomaly nezačína tuhnúť. Potom ju necháme chladiť. Keď zmes dostatočne vychladne šľaháme mixérom a postupne pridávame zmäknuté na kocky pokrájané maslo. Znovu necháme tuhnúť
Džem – vydlabeme granátové jablko a pomocou sitka sa snažíme získať čo najviac šťavy. Potom prelejem šťavu do kastrólika a pridáme cukor a citrón podľa chuti. Varíme dovtedy kým nám džem nezhustne a cukor sa úplne nerozpustí
Vrstva mandlí – mandle opražíme, posekáme na väčšie kúsky a obalíme v čokoláde
Granátová „poleva“- šťavu z granátového jablka zmiešame s vodou a cukrom a čakáme do nie úplného zhustnutia
Zdobenie – vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a následnej rozotrieme na papier na pečenie a necháme stuhnúť, po stuhnutí budeme vykrajovať kolieska
Prvé zdobenie – na spodok košíčka dáme džem z granátového jablka, potom pridáme plnku a nakoniec posekané mandle, na ktoré položíme kolieska z čokolády. Následne budeme tieto kolieska zohrievať na najnižšom ohreve flambovacej pištole, až kým sa všetky mandle do čokolády neobalia
Druhé zdobenie – na spodok košíčka dáme mandle v čokoláde, potom vrstvu džemu, vrstvu krému a zalejem granátovou polevou. Na vrch dáme kúsky granátovým jablka, medovku a rozdrvené oriešky
Tretie zdobenie – na spodok košíčka dáme mandle v čokoláde, potom vrstvu džemu, vrstvu krému a zalejem granátovou polevou. Do zdobiaceho vrecúška nalejeme rozpustenú čokoládu a kreslíme okolo obvodu košíčka kruhy. Následne dozdobíme granátovým jablkom