V mise robota miesiacim hákom prepojíme suché ingrediencie. Potom pridáme maslo, zapracujeme
Po jednom vlejeme vajíčka a nakoniec citrónovú šťavu. Je potrebné dosiahnuť kompaktné pružnejšie cesto, preto ak sa nám zdá husté, pridáme jednu – dve PL studenej vody
Hotovú hmotu zabalíme do strečovej fólie a odložíme na chvíľu do chladu
Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 170 stupňov
Cesto rozvaľkáme a tvarujeme do formičiek na tartaletky. Popicháme vidličkou a opäť vložíme do chladu na cca 20 minút
Takto pripravené pečieme do zahnednutia
Upečené korpusy vyberieme z rúry, necháme chvíľu odpočinúť na mriežke, potom ich vyklopíme a necháme úplne vychladiť
Avokádový krém – avokádo očistíme, prekrájame a vložíme do nádoby blendera, okamžite zakvapkáme šťavou z limety, aby na povrchu nezhnedlo
Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme do hladkého krému
Pozn. suroviny na dochutenie pridávame radšej postupne a priebežne ochutnávame, keďže výslednú chuť do značnej miery ovplyvňuje stupeň zrelosti avokáda
Keď sme s chuťou spokojní, hmotu našľaháme do hladkej krémovej konzistencie. Hotový krém odložíme do chladu
Karamelizovaný ananás – ananás nakrájame na brunoise (malé kocky) a rovnomerne nasolíme. Necháme chvíľu odpočinúť
Opekáme na rozohriatej panvici a keď je povrch skaramelizovaný, ochutíme podľa potreby agáve sirupom a citrónovou šťavou. Množstvo použitých ochucovadiel závisí od zrelosti/intenzity sladkosti ananásu
Do hrnca dáme variť vodu na parný kúpeľ. Vajíčka, cukor, šťavu a kôru spojíme v kovovej alebo sklenenej mise metličkou. Umiestnime nad paru a šľaháme do zhustnutia
Zmes okamžite precedíme a do teplej primiešame na kocky nakrájané chladné maslo. Prelejeme do plastovej dávkovacej fľašky a odložíme do chladu
Do každého korpusu na dno nalejeme limetkový curd, naň malou lyžičkou rozložíme rovnomerne kocky ananásu a nakoniec ozdobnými špičkami nastriekame avokádový krém
Nakoniec môžeme posypať presekanými arašidmi a zapichneme snietku mäty
V mise robota miesiacim hákom prepojíme suché ingrediencie. Potom pridáme maslo, zapracujeme
Po jednom vlejeme vajíčka a nakoniec citrónovú šťavu. Je potrebné dosiahnuť kompaktné pružnejšie cesto, preto ak sa nám zdá husté, pridáme jednu – dve PL studenej vody
Hotovú hmotu zabalíme do strečovej fólie a odložíme na chvíľu do chladu
Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 170 stupňov
Cesto rozvaľkáme a tvarujeme do formičiek na tartaletky. Popicháme vidličkou a opäť vložíme do chladu na cca 20 minút
Takto pripravené pečieme do zahnednutia
Upečené korpusy vyberieme z rúry, necháme chvíľu odpočinúť na mriežke, potom ich vyklopíme a necháme úplne vychladiť
Avokádový krém – avokádo očistíme, prekrájame a vložíme do nádoby blendera, okamžite zakvapkáme šťavou z limety, aby na povrchu nezhnedlo
Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme do hladkého krému
Pozn. suroviny na dochutenie pridávame radšej postupne a priebežne ochutnávame, keďže výslednú chuť do značnej miery ovplyvňuje stupeň zrelosti avokáda
Keď sme s chuťou spokojní, hmotu našľaháme do hladkej krémovej konzistencie. Hotový krém odložíme do chladu
Karamelizovaný ananás – ananás nakrájame na brunoise (malé kocky) a rovnomerne nasolíme. Necháme chvíľu odpočinúť
Opekáme na rozohriatej panvici a keď je povrch skaramelizovaný, ochutíme podľa potreby agáve sirupom a citrónovou šťavou. Množstvo použitých ochucovadiel závisí od zrelosti/intenzity sladkosti ananásu
Do hrnca dáme variť vodu na parný kúpeľ. Vajíčka, cukor, šťavu a kôru spojíme v kovovej alebo sklenenej mise metličkou. Umiestnime nad paru a šľaháme do zhustnutia
Zmes okamžite precedíme a do teplej primiešame na kocky nakrájané chladné maslo. Prelejeme do plastovej dávkovacej fľašky a odložíme do chladu
Do každého korpusu na dno nalejeme limetkový curd, naň malou lyžičkou rozložíme rovnomerne kocky ananásu a nakoniec ozdobnými špičkami nastriekame avokádový krém
Nakoniec môžeme posypať presekanými arašidmi a zapichneme snietku mäty