Kakaové korpusy na tartaletky - do mixéra so stierkou dáme cukor, kakao, maslo a mandľovú múčku. Jemne premixujeme, pridáme vajce, premixujeme a potom múku a premixujeme. Rozvaľkáme medzi dvoma papiermi a dáme do mrazáku na cca 30 min. stuhnúť
Dekorácia kokosy - malé balóniky nafúkneme a namočíme do roztopenej čokolády. Necháme chladiť a skryštalizovať. Opakujeme 3x, aby sa vytvorila hrubšia škrupina. Bude prebiehať postupne popri príprave plniek. Necháme dobre vychladnúť. Balónik
praskineme a vyberieme. Vonkajšiu stranu trochu poškrabeme, aby sme vytvorili štruktúru, akú má kokosový orech. Do vnútornej strany umiestnime kokosovú masu - rozmixovaný kokos s likérom a cukrom. Necháme chladiť
Dekorácia ananásový list - štetcom natrieme roztopenú bielu čokoládu na ananásové listy a necháme v chladničke kryštalizovať. Postup opakujeme 2-3x, kým sa nevytvorí
hrubšia vrstva. Bude prebiehať popri príprave plniek. Necháme chladiť a potom zlupneme z listu. Air brushom zafarbíme na žlto-zeleno, dáme chladiť.
Zapneme rúru na 170 stupňov. Vyberieme stuhnuté vyvaľkané cesto a vykrajujeme tartaletky prstencami a dorobíme okraje. Dáme piecť na plechu s perforovanou podložkou na
15 min. Po upečení necháme chladiť aspoň 15 min.
Ananasový curd - ananásové pyré dáme do hrnca, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtky, škrob a všetko premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu, 1min varíme.
Stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené máslo. Necháme chvíľku chladiť a ešte tekuté nalejeme do tartaletkových korpusov, dáme chladiť, kým nestuhne. Zvyšok curdu preložíme do inej nádoby a dáme chladiť
Dekorácia kaviár - suroviny povaríme a dáme do striekačky a do vychladnutého oleja postupne kvapkáme. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
Kokosová plnka - pyré a šľahačku zohrejeme, nalejeme na čokoládu. Prípadne premixujeme ponorným mixérom, pridáme rozmixovaný kokos. Ihneď nalejeme do vychladnutej tartaletky a dáme opäť chladiť aspoň 30min.
Ananásové chutney - nakrájame ananás na malé kocky, dáme redukovať s džúsom, pridáme kokosový likér, nadrobno nasekanú mätu, cukor, chvíľu povaríme a pridáme želatínu, ktorá bola dopredu na 5min namočená. Necháme vychladiť
Meringue krém - nad vodným kúpeľom miešame bielky s cukrom a zahrievame na 70 stupňov, kým sa cukor nerozpustí. Potom dáme do mixéra a vymiešame na tuhú penu,
kým nevychladne cca 5min.
Vychladnuté tartaletky zdobíme merinque krémom a dekoráciami. 3 rôzne zdobenia
Kakaové korpusy na tartaletky - do mixéra so stierkou dáme cukor, kakao, maslo a mandľovú múčku. Jemne premixujeme, pridáme vajce, premixujeme a potom múku a premixujeme. Rozvaľkáme medzi dvoma papiermi a dáme do mrazáku na cca 30 min. stuhnúť
Dekorácia kokosy - malé balóniky nafúkneme a namočíme do roztopenej čokolády. Necháme chladiť a skryštalizovať. Opakujeme 3x, aby sa vytvorila hrubšia škrupina. Bude prebiehať postupne popri príprave plniek. Necháme dobre vychladnúť. Balónik
praskineme a vyberieme. Vonkajšiu stranu trochu poškrabeme, aby sme vytvorili štruktúru, akú má kokosový orech. Do vnútornej strany umiestnime kokosovú masu - rozmixovaný kokos s likérom a cukrom. Necháme chladiť
Dekorácia ananásový list - štetcom natrieme roztopenú bielu čokoládu na ananásové listy a necháme v chladničke kryštalizovať. Postup opakujeme 2-3x, kým sa nevytvorí
hrubšia vrstva. Bude prebiehať popri príprave plniek. Necháme chladiť a potom zlupneme z listu. Air brushom zafarbíme na žlto-zeleno, dáme chladiť.
Zapneme rúru na 170 stupňov. Vyberieme stuhnuté vyvaľkané cesto a vykrajujeme tartaletky prstencami a dorobíme okraje. Dáme piecť na plechu s perforovanou podložkou na
15 min. Po upečení necháme chladiť aspoň 15 min.
Ananasový curd - ananásové pyré dáme do hrnca, pridáme cukor, limetkovú šťavu, 2 žĺtky, škrob a všetko premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu, 1min varíme.
Stiahneme z plameňa a prilejeme rozpustené máslo. Necháme chvíľku chladiť a ešte tekuté nalejeme do tartaletkových korpusov, dáme chladiť, kým nestuhne. Zvyšok curdu preložíme do inej nádoby a dáme chladiť
Dekorácia kaviár - suroviny povaríme a dáme do striekačky a do vychladnutého oleja postupne kvapkáme. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
Kokosová plnka - pyré a šľahačku zohrejeme, nalejeme na čokoládu. Prípadne premixujeme ponorným mixérom, pridáme rozmixovaný kokos. Ihneď nalejeme do vychladnutej tartaletky a dáme opäť chladiť aspoň 30min.
Ananásové chutney - nakrájame ananás na malé kocky, dáme redukovať s džúsom, pridáme kokosový likér, nadrobno nasekanú mätu, cukor, chvíľu povaríme a pridáme želatínu, ktorá bola dopredu na 5min namočená. Necháme vychladiť
Meringue krém - nad vodným kúpeľom miešame bielky s cukrom a zahrievame na 70 stupňov, kým sa cukor nerozpustí. Potom dáme do mixéra a vymiešame na tuhú penu,
kým nevychladne cca 5min.
Vychladnuté tartaletky zdobíme merinque krémom a dekoráciami. 3 rôzne zdobenia