Cesto - maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme postupne vajcia, šľaháme do peny. Pridáme kefír a zašľaháme. Preosiatu múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a soľou a pridáme do zmesi. Keď sa nám všetko spojí, pridáme ocot s rozmiešanou sódou bikarbónou
Hotové cesto vylejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť
Želatína - želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju zohrejeme aby sa rozpustila, pridáme ju do vody s bazovým sirupom a citrónovou šťavou a necháme ju vychladnúť
Plnka - mascarpone, tvaroh, cukor a smotanu si spolu vyšľaháme do zhustnutia
Korpus na tortu si rozrežeme na polovicu a naplníme pripravenou plnkou a nakrájanými jahodami. Celú tortu obtrieme bielou plnkou a necháme dobre zachladiť (stuhnúť). Potom ju ozdobíme ovocím a kvetmi bazy
Založíme si do formy fóliu, ktorú zabezpečíme fondánom (aby nám želatína nevytekala) a nalejeme riedku želatínu. Vložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť
Cesto - maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme postupne vajcia, šľaháme do peny. Pridáme kefír a zašľaháme. Preosiatu múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a soľou a pridáme do zmesi. Keď sa nám všetko spojí, pridáme ocot s rozmiešanou sódou bikarbónou
Hotové cesto vylejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť
Želatína - želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju zohrejeme aby sa rozpustila, pridáme ju do vody s bazovým sirupom a citrónovou šťavou a necháme ju vychladnúť
Plnka - mascarpone, tvaroh, cukor a smotanu si spolu vyšľaháme do zhustnutia
Korpus na tortu si rozrežeme na polovicu a naplníme pripravenou plnkou a nakrájanými jahodami. Celú tortu obtrieme bielou plnkou a necháme dobre zachladiť (stuhnúť). Potom ju ozdobíme ovocím a kvetmi bazy
Založíme si do formy fóliu, ktorú zabezpečíme fondánom (aby nám želatína nevytekala) a nalejeme riedku želatínu. Vložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť