Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom
Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom