Drobné pečivo
kysnuté
chleby, rožky a chlebíčky
slané pečivo
slané
Popis
Ingrediencie
Cesto
360g špaldovej múky
120g teplé pivo
120g teplá voda
2 malé lyžičky soľ
1 malá lyžička cukor
5g sušené droždie
2PL olivový olej
1 malá lyžička sušený cesnak
1 vajce na potretie
Plnka do focaccie
200g ricotta natur
30g medová horčica
Soľ
150g údený losos
10g kaviár čierny
1 citrón
1 limetka
Sušený zázvor
Čerstvý koriander
Čerstvá pažítka
Chedarovo višňové grissini
100g strúhaného syru chedar
20g Sušené višne
Čerstvý rozmarín
Čerstvý pór
200g Kyslá smotana
Biely jogur grécky
1 cesnak
Sušené paradajky korenie
Bryndza, brusnice, bazalka
120g bryndza
1 vajce
Soľ
Čerstvá bazalka
Sušené brusnice
Zemiak varený
Prosciutto
Ozdoby
Jedlé kvety
Postup
Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos
Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos