Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
Dáme zmrznúť
Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme
Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
Dáme zmrznúť
Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme