V hnetacej mise zmiešať 300g vody so všetkou múkou, hnietiť cca 5 min. Prekryť a nechať prebiehať autolýzu cca 15min.
Zarobiť si vo zvyšku vody a droždia kvások a 5 min. ho nechať aktivovať. Pridať do zamieseného cesta a miesiť cca 5 min. Prekryť na cca 15 min.
Pridať soľ a opäť hnietiť. Preložiť do mierne vymastenej misy, prekryť a nechať kysnúť na teplom mieste cca 45 min.
Nátierka – scedíme tuniaka, pridáme nakrájanú na drobno šalotku, nakrájané olivy, kapary, tavený syr a poriadne premiešame, okoreníme a osolíme. Dáme do chladu
Zapneme rúru na 230 stupňov, 2 plechy necháme predhriať
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 10 rovnakých dielov (odvážime). Jeden diel vytvarujeme do gule, jemne pokropíme a vyvaľkáme v čiernom sezame, odložíme mierne podkysnúť. 9 dielov vyvaľkáme do rovnakého tvaru lúčov a umiestnime na papier na pečenie tak, že sezamová guľa bude stred a od nej pôjde 9 lúčov, tie postupne zatáčame jedným smerom, aby sa vytvorila špirála. Lúče pomúčime cez sitko a sezamovú guľu cez šablónu vytvoríme vzor
Ak ostane čas, necháme ešte pár minút podkysnúť
Keď je rúra predhriata, vytiahneme horný plech a rýchlo naň preložíme chlebík s papierom, vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme vriacu vodu. Necháme piecť 10 min. Potom plech s vodou vyberieme, znížime teplotu na 210 stupňov a necháme piecť ďalších cca 20 min. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke
V hnetacej mise zmiešať 300g vody so všetkou múkou, hnietiť cca 5 min. Prekryť a nechať prebiehať autolýzu cca 15min.
Zarobiť si vo zvyšku vody a droždia kvások a 5 min. ho nechať aktivovať. Pridať do zamieseného cesta a miesiť cca 5 min. Prekryť na cca 15 min.
Pridať soľ a opäť hnietiť. Preložiť do mierne vymastenej misy, prekryť a nechať kysnúť na teplom mieste cca 45 min.
Nátierka – scedíme tuniaka, pridáme nakrájanú na drobno šalotku, nakrájané olivy, kapary, tavený syr a poriadne premiešame, okoreníme a osolíme. Dáme do chladu
Zapneme rúru na 230 stupňov, 2 plechy necháme predhriať
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 10 rovnakých dielov (odvážime). Jeden diel vytvarujeme do gule, jemne pokropíme a vyvaľkáme v čiernom sezame, odložíme mierne podkysnúť. 9 dielov vyvaľkáme do rovnakého tvaru lúčov a umiestnime na papier na pečenie tak, že sezamová guľa bude stred a od nej pôjde 9 lúčov, tie postupne zatáčame jedným smerom, aby sa vytvorila špirála. Lúče pomúčime cez sitko a sezamovú guľu cez šablónu vytvoríme vzor
Ak ostane čas, necháme ešte pár minút podkysnúť
Keď je rúra predhriata, vytiahneme horný plech a rýchlo naň preložíme chlebík s papierom, vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme vriacu vodu. Necháme piecť 10 min. Potom plech s vodou vyberieme, znížime teplotu na 210 stupňov a necháme piecť ďalších cca 20 min. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke