V miske najprv vymiešame vajíčka s cukrom. Keď nám vznikne bledá pena, pridáme kyslé mlieko (v ktorom zmiešame potravinárske farbivo) a olej
Do cesta preosejeme múku a kakao. Pridáme vanilku a na malých otáčkach vyšľaháme
Nakoniec si do malého pohárika pridáme lyžicu octu so sódou. Počkáme kým zreagujú a prilejeme do cesta
Vymiešané cesto nalejeme do dvoch foriem, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 - 30minút, alebo kým nie je špáradlo po pichnutí do stredu korpusu úplne suché
Korpusy necháme vychladnúť
V kuchynskom robote vymiešame krém. Mascarpone by malo mať teplotu cca 16 stupňov a podobne aj všetky ingrediencie
Približne 2/3 krému naplníme tortu. Zvyšnú časť krému potrieme vonkajšie strany torty
Do stredu torty budeme pridávať skramelizované ovocie, ktoré pripravíme nasledovne: necháme rozpustiť cukor, po rozpustení pridáme ovocie a zalejeme griotkou. Počkáme kým sa ovocie pekne nerozpustí a necháme vychladnúť
PUSINKY - Bielka s cukrom miešame (nešľaháme) v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom teplú hmotu prelejeme do šľahača. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálných cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh
V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej červenej farby a krátko prešľaháme
Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme srdiečka na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečivo sušíme pri teplote cca 110-120 stupňov cca na 15min a potom stiahneme rúru na 50 stupňov a sušíme ďalších 15-20min., potom ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Rúru počas pečenia neotvárame
V miske najprv vymiešame vajíčka s cukrom. Keď nám vznikne bledá pena, pridáme kyslé mlieko (v ktorom zmiešame potravinárske farbivo) a olej
Do cesta preosejeme múku a kakao. Pridáme vanilku a na malých otáčkach vyšľaháme
Nakoniec si do malého pohárika pridáme lyžicu octu so sódou. Počkáme kým zreagujú a prilejeme do cesta
Vymiešané cesto nalejeme do dvoch foriem, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 - 30minút, alebo kým nie je špáradlo po pichnutí do stredu korpusu úplne suché
Korpusy necháme vychladnúť
V kuchynskom robote vymiešame krém. Mascarpone by malo mať teplotu cca 16 stupňov a podobne aj všetky ingrediencie
Približne 2/3 krému naplníme tortu. Zvyšnú časť krému potrieme vonkajšie strany torty
Do stredu torty budeme pridávať skramelizované ovocie, ktoré pripravíme nasledovne: necháme rozpustiť cukor, po rozpustení pridáme ovocie a zalejeme griotkou. Počkáme kým sa ovocie pekne nerozpustí a necháme vychladnúť
PUSINKY - Bielka s cukrom miešame (nešľaháme) v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom teplú hmotu prelejeme do šľahača. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálných cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh
V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej červenej farby a krátko prešľaháme
Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme srdiečka na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečivo sušíme pri teplote cca 110-120 stupňov cca na 15min a potom stiahneme rúru na 50 stupňov a sušíme ďalších 15-20min., potom ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Rúru počas pečenia neotvárame