Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielok vyšľaháme hustý sneh. Bielka si odložíme nabok a budeme pracovať s ostatnými surovinami
Žĺtka s cukrom šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetlá pena a potom postupne pridávame teplú vodu
Keď sa nám to spojí, ručne vmiešame múku, prášok do pečenia na striedačku so snehom
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch potrieme maslom. Pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch 20-30 min.
Po dopečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme
Následne pokropíme rumom a kávou a natrieme džemom, ktorý sme si pripravili nasledovne
Ovocie si odšťavíme a zasypeme cukrom a zalejeme citrónovou šťavou. Pripravenú zmes varíme až to zhustnutia
Plnka - mlieko rozdelíme na 2 časti. Približne 750ml dáme do mliekovaru a pridáme doň vanilkový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame dohladka vanilkový pudingový prášok a žĺtka. Keď je mlieko v mliekovare horúce prilejeme za stáleho miešania druhú časť mlieka. A miešame až kým puding nezhustne
Potom ho necháme poriadne vychladnúť. Keď je krém vychladený, pomixujeme ho a v druhej miske rozmiešame cukor s maslom až do peny a postupne prišľahávame puding. Keď je naša plnka takmer hotová prilejeme rum
Na potretie okolo torty - v miske si vyšľaháme všetky ingrediencie a necháme na chvíľu vychladiť
Ozdoby - všetky suroviny dôkladne premiešame a necháme približne na 15min stuhnúť. Potom cesto rozvaľkáme a povykrajujeme vzory. Dáme piecť do rozohriatej rúry približne na 10minút. Po vychladnutí kreslíme
Nad parou roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou tortu
Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielok vyšľaháme hustý sneh. Bielka si odložíme nabok a budeme pracovať s ostatnými surovinami
Žĺtka s cukrom šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetlá pena a potom postupne pridávame teplú vodu
Keď sa nám to spojí, ručne vmiešame múku, prášok do pečenia na striedačku so snehom
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch potrieme maslom. Pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch 20-30 min.
Po dopečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme
Následne pokropíme rumom a kávou a natrieme džemom, ktorý sme si pripravili nasledovne
Ovocie si odšťavíme a zasypeme cukrom a zalejeme citrónovou šťavou. Pripravenú zmes varíme až to zhustnutia
Plnka - mlieko rozdelíme na 2 časti. Približne 750ml dáme do mliekovaru a pridáme doň vanilkový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame dohladka vanilkový pudingový prášok a žĺtka. Keď je mlieko v mliekovare horúce prilejeme za stáleho miešania druhú časť mlieka. A miešame až kým puding nezhustne
Potom ho necháme poriadne vychladnúť. Keď je krém vychladený, pomixujeme ho a v druhej miske rozmiešame cukor s maslom až do peny a postupne prišľahávame puding. Keď je naša plnka takmer hotová prilejeme rum
Na potretie okolo torty - v miske si vyšľaháme všetky ingrediencie a necháme na chvíľu vychladiť
Ozdoby - všetky suroviny dôkladne premiešame a necháme približne na 15min stuhnúť. Potom cesto rozvaľkáme a povykrajujeme vzory. Dáme piecť do rozohriatej rúry približne na 10minút. Po vychladnutí kreslíme
Nad parou roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou tortu