Vajcia izbovej teploty rozdelíme na bielka a žĺtka
Zo snehu a cca 1/3 cukru vyšľaháme sneh. Najskôr pomocou balónovej metličky. Sneh začíname šľahať od najnižšej rýchlosti a postupne rýchlosť zvyšujeme, aby sneh nabral objem a miešame. Keď bielko začína naberať objem pridáme cukor a kým nie je cukor takmer vôbec cítiť, tak šľaháme ďalej, kým (sneh vytvorí špičku). Odložíme na bok
Formu na bábovku poriadne vymastíme olejom a vysypeme strúhankou
Maslo mixujeme pomocou trecej metly aspoň 8-10 minút v stolnom mixéri. Maslo sa musí krásne rozvoňať, zosvetliť a zväčšiť svoj objem. Až potom pridáme postupne cukor a šľaháme ďalších 10 minút
Potom zašľaháme postupne po jednom žĺtka
Následne tenkým pramienkom pridávame mlieko (tu si vymeníme už nástavec na balónový)
Až bude mlieko spojené s cestom, pomocou stierky postupne vmiešame preosiatu múku a zmes orechov. Nakoniec vmiešame sneh
Medzitým rozohrejeme rúru na cca 160 stupňov a pečieme približne 50 min.
Či je bábovka hotová rozpoznáme podľa zapichnutej špajdle
Keď je bábovka upečená, vyberieme ju z rúry a počkáme približne 2 minútky. Potom ju vyklopíme a zdobíme
Zdobenie - na panvici si opražíme pekanové orechy
Pomaranč rozrežeme na polovicu a krájame na mesiačiky. Rozložíme ich na panvicu a posypeme cukrom
Počkáme, kým sa cukor skaramelizuje a potom prileje alkohol, ktorý sa pokúsime zapáliť (ak sa nám to nepodarí, počkáme kým sa alkohol nezredukuje)
Čokoládu nakrájame na drobno a prilejeme horúcu smotanu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nezačne mať lesk
Keď sa bábovka upečie, nanesieme vrstvu čokolády a na vrch poukladáme pomaranče, pekanové orechy, čučoriedky a bylinky a je hotovo
Vajcia izbovej teploty rozdelíme na bielka a žĺtka
Zo snehu a cca 1/3 cukru vyšľaháme sneh. Najskôr pomocou balónovej metličky. Sneh začíname šľahať od najnižšej rýchlosti a postupne rýchlosť zvyšujeme, aby sneh nabral objem a miešame. Keď bielko začína naberať objem pridáme cukor a kým nie je cukor takmer vôbec cítiť, tak šľaháme ďalej, kým (sneh vytvorí špičku). Odložíme na bok
Formu na bábovku poriadne vymastíme olejom a vysypeme strúhankou
Maslo mixujeme pomocou trecej metly aspoň 8-10 minút v stolnom mixéri. Maslo sa musí krásne rozvoňať, zosvetliť a zväčšiť svoj objem. Až potom pridáme postupne cukor a šľaháme ďalších 10 minút
Potom zašľaháme postupne po jednom žĺtka
Následne tenkým pramienkom pridávame mlieko (tu si vymeníme už nástavec na balónový)
Až bude mlieko spojené s cestom, pomocou stierky postupne vmiešame preosiatu múku a zmes orechov. Nakoniec vmiešame sneh
Medzitým rozohrejeme rúru na cca 160 stupňov a pečieme približne 50 min.
Či je bábovka hotová rozpoznáme podľa zapichnutej špajdle
Keď je bábovka upečená, vyberieme ju z rúry a počkáme približne 2 minútky. Potom ju vyklopíme a zdobíme
Zdobenie - na panvici si opražíme pekanové orechy
Pomaranč rozrežeme na polovicu a krájame na mesiačiky. Rozložíme ich na panvicu a posypeme cukrom
Počkáme, kým sa cukor skaramelizuje a potom prileje alkohol, ktorý sa pokúsime zapáliť (ak sa nám to nepodarí, počkáme kým sa alkohol nezredukuje)
Čokoládu nakrájame na drobno a prilejeme horúcu smotanu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nezačne mať lesk
Keď sa bábovka upečie, nanesieme vrstvu čokolády a na vrch poukladáme pomaranče, pekanové orechy, čučoriedky a bylinky a je hotovo