Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do bledej peny. Pridáme pyré, premiešame. Pridáme mleté mandle. Zmiešame s múkou, kypriacim práškom, kakaom a kardamónom. Zmes postupne primiešavame do mokrých surovín. Do cesta vlejeme ešte roztopenú čokoládu a nakoniec opatrne zamiešame vyšľahaný sneh
Zmes rozdelíme na 2 časti. Vylejeme do pripravených plechov, vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch približne 20 minút
Korpus vyberieme z formy a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a oba korpusy prerežeme na polovice na menšie obdĺžniky
Pripravíme si plnku. Maslo si prešľaháme a pridáme do neho ganache z bielej čokolády a tekvicového pyré
Urobíme si ovocnú zložku z brusnicového pyré a agaru. Brusnicové pyré privedieme do varu a pridáme agar, čím sa nám táto zmes zahustí
Pripraveným krémom z tekvicového pyré a brusnicového pyré plníme korpusy. Po naplnení potrieme zvonka plnkou a obalíme čiernou poťahovkou. Dáme stuhnúť do chladničky
Z marshmallow cukríkov a burizónov si spravíme hmotu, z ktorej si vytvarujeme náhrobný kameň, a obalíme ho do čierneho fondánu
Medzi tým si spravíme ozdoby na tortu. Z telového fondánu si urobíme prsty a mozog, ktorý potom potrieme malinovým pyré
Tortu dozdobíme ozdobami a posypeme pripravenou „hlinou“, ktorú sme si pripravili zo sušienkového cesta, zmiešaním všetkých surovín, piekli pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, nechali sme vychladnúť a potom podrvili
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do bledej peny. Pridáme pyré, premiešame. Pridáme mleté mandle. Zmiešame s múkou, kypriacim práškom, kakaom a kardamónom. Zmes postupne primiešavame do mokrých surovín. Do cesta vlejeme ešte roztopenú čokoládu a nakoniec opatrne zamiešame vyšľahaný sneh
Zmes rozdelíme na 2 časti. Vylejeme do pripravených plechov, vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch približne 20 minút
Korpus vyberieme z formy a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a oba korpusy prerežeme na polovice na menšie obdĺžniky
Pripravíme si plnku. Maslo si prešľaháme a pridáme do neho ganache z bielej čokolády a tekvicového pyré
Urobíme si ovocnú zložku z brusnicového pyré a agaru. Brusnicové pyré privedieme do varu a pridáme agar, čím sa nám táto zmes zahustí
Pripraveným krémom z tekvicového pyré a brusnicového pyré plníme korpusy. Po naplnení potrieme zvonka plnkou a obalíme čiernou poťahovkou. Dáme stuhnúť do chladničky
Z marshmallow cukríkov a burizónov si spravíme hmotu, z ktorej si vytvarujeme náhrobný kameň, a obalíme ho do čierneho fondánu
Medzi tým si spravíme ozdoby na tortu. Z telového fondánu si urobíme prsty a mozog, ktorý potom potrieme malinovým pyré
Tortu dozdobíme ozdobami a posypeme pripravenou „hlinou“, ktorú sme si pripravili zo sušienkového cesta, zmiešaním všetkých surovín, piekli pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, nechali sme vychladnúť a potom podrvili