250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý cukor)
160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
4 vajíčka
210 g oleja
315 g nastrúhanej mrkvy
3 lyžice javorového sirupu
275 g hladkej múky
3 lyžice bieleho jogurtu
1 kypriaci prášok
1/8 ks muškátového oriešku
1,5 lyžičky cejlónskej škorice
1 lyžička mletého zázvoru
Citrónová kôra
Soľ
Krém
500 g tučného tvarohu
250 g bieleho jogurtu
100 g práškového cukru
Citrónová kôra
Mrkvové čipsy
120 ml vody
150 g cukru
2 väčšie mrkvy
Práškový cukor
Postup
Cesto – ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch
Krém – všetko spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému
Mrkvové čipsy – cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme, na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval
250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý cukor)
160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
4 vajíčka
210 g oleja
315 g nastrúhanej mrkvy
3 lyžice javorového sirupu
275 g hladkej múky
3 lyžice bieleho jogurtu
1 kypriaci prášok
1/8 ks muškátového oriešku
1,5 lyžičky cejlónskej škorice
1 lyžička mletého zázvoru
Citrónová kôra
Soľ
Krém
500 g tučného tvarohu
250 g bieleho jogurtu
100 g práškového cukru
Citrónová kôra
Mrkvové čipsy
120 ml vody
150 g cukru
2 väčšie mrkvy
Práškový cukor
Cesto – ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch
Krém – všetko spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému
Mrkvové čipsy – cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme, na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval