300 ml ananásový kompót so šťavou (ananás nesmie byť čerstvý, pretože obsahuje bromelaín, kvôli ktorému krém nezhustne)
4 lyžice vanilkový pudingový prášok
4 lyžice masla
300 ml šľahačkovej smotany
500 g mascarpone
100 g práškový cukor
Postup
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a potom už len postupne vmiešavame všetko ostatné
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch do zlatista
Plnka - Vajcia, žĺtky, ananásový kompót, cukor a vanilkový pudingový prášok dáme do misy a vyšľaháme. Nalejeme do stredného hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý krém
Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo
Krém precedíme cez sitko, prelejeme do misy, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť
Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s práškovým cukrom, pridáme mascarpone a po častiach vychladený ananásový krém
Na zdobenie som použila opražené lieskové a vlašské orechy, a keďže v tejto výzve sa pečú aj makrónky, tak som na ozdobu urobila aj niekoľko makrónkových mrkvičiek. Taktiež som použila čerstvé ovocie / maliny, čučoriedky a černice/. Na ozdobu aj mätu
300 ml ananásový kompót so šťavou (ananás nesmie byť čerstvý, pretože obsahuje bromelaín, kvôli ktorému krém nezhustne)
4 lyžice vanilkový pudingový prášok
4 lyžice masla
300 ml šľahačkovej smotany
500 g mascarpone
100 g práškový cukor
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a potom už len postupne vmiešavame všetko ostatné
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch do zlatista
Plnka - Vajcia, žĺtky, ananásový kompót, cukor a vanilkový pudingový prášok dáme do misy a vyšľaháme. Nalejeme do stredného hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý krém
Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo
Krém precedíme cez sitko, prelejeme do misy, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť
Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s práškovým cukrom, pridáme mascarpone a po častiach vychladený ananásový krém
Na zdobenie som použila opražené lieskové a vlašské orechy, a keďže v tejto výzve sa pečú aj makrónky, tak som na ozdobu urobila aj niekoľko makrónkových mrkvičiek. Taktiež som použila čerstvé ovocie / maliny, čučoriedky a černice/. Na ozdobu aj mätu