Upálime cukor na karamel, pridáme do neho maslo, premiešame a pridáme šľahačku. Premiešame, až kým nevznikne hustá karamelová zmes. Na záver pridáme štipku soli
Pripravíme si korpus. Oddelíme si bielka a z nich a z polovice cukru /115g/ si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, maslo a zvyšný cukor /115g/ vyšľaháme do peny. Pridáme pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, captain morgen, mleté aj nasekané mandle, cream cheese, esenciálny olej a premixujeme
Potom pridáme orechy, kandizovanú pomarančovú kôru, škoricu, kardamón, strúhanú mrkvu a múku s práškom do pečiva a sódou a znovu premiešame. Nakoniec ručne vpracujeme vyšľahané bielka a vylejeme do formy. Vložíme do rúry a pečieme na 185 stupňov 50 minút
Počas pečenia si nachystáme sirup, ktorý si uvaríme z vody a cukru, povaríme a pridáme pomarančovú šťavu
Potom si nachystáme krém. Prešľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme creamcheese, mascarpone, pomarančový olej a postupne zašľaháme aj vychladnutý slaný kramel
Nakoniec si nachystáme potrebné ozdoby – plátky mrkvy, pomaranč, tymián, orechy a kvety
Po upečení korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme napolovicu
Potrieme sirupom a navrstvíme krém. Založíme vrchný korpus a celý ho obtrieme zvyšným krémom. Na záver dozdobíme
Upálime cukor na karamel, pridáme do neho maslo, premiešame a pridáme šľahačku. Premiešame, až kým nevznikne hustá karamelová zmes. Na záver pridáme štipku soli
Pripravíme si korpus. Oddelíme si bielka a z nich a z polovice cukru /115g/ si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, maslo a zvyšný cukor /115g/ vyšľaháme do peny. Pridáme pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu, captain morgen, mleté aj nasekané mandle, cream cheese, esenciálny olej a premixujeme
Potom pridáme orechy, kandizovanú pomarančovú kôru, škoricu, kardamón, strúhanú mrkvu a múku s práškom do pečiva a sódou a znovu premiešame. Nakoniec ručne vpracujeme vyšľahané bielka a vylejeme do formy. Vložíme do rúry a pečieme na 185 stupňov 50 minút
Počas pečenia si nachystáme sirup, ktorý si uvaríme z vody a cukru, povaríme a pridáme pomarančovú šťavu
Potom si nachystáme krém. Prešľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme creamcheese, mascarpone, pomarančový olej a postupne zašľaháme aj vychladnutý slaný kramel
Nakoniec si nachystáme potrebné ozdoby – plátky mrkvy, pomaranč, tymián, orechy a kvety
Po upečení korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme napolovicu
Potrieme sirupom a navrstvíme krém. Založíme vrchný korpus a celý ho obtrieme zvyšným krémom. Na záver dozdobíme