60g mandľová múka resp. nepreosiaty zvyšok pri makrónkach
10g práškový cukor
20 – 30ml rum
Doplnenie chutí
1 pomaranč
1 konzerva konzervovaný pomaranč
Zdobenie
Karamelové vlasy a oriešky – 200g kryštálový cukor, očistené lieskové orechy, papier na pečenie
Kokosové guličky – z cesta čo sme skrojili, 20-30g maslo, strúhaný kokos, gélové farbivo pomarančové
Jedlé kvety – malé sirôtky najlepšie fialové
Postup
Postup na prípravu platne – hneď na začiatok si zapneme rúru na 180°C. Do nádoby od robota dáme vajíčka, postupne pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor. Dobre vymiešame. Pridáme olej a vodu. Môžeme pridať nastrúhanú mrkvu a jablko
Do misky si preosejeme múky a prášok do pečiva. Suchú zmes pridávame do tekutej. Nakoniec pridáme nasekané orechy a kokos
Premiešame a vylejeme do tortovej nádoby o priemere cca 24 cm, ktorá je vypodložená papierom na pečenie
Cesto po upečení a vychladnutí rozkrojíme tak, že vrchnú zaoblenú časť odstránime, a zvyšné cesto rozkrojíme tak, aby spodná časť bola o niečo hrubšia ako tá vrchná. Platne polejeme šťavou z jedného pomaranča
Krém – mascarpone si vyberieme skôr z chladničky, aby sa nám stihlo vytemperovať a neskôr sa nám krém nezrazil. Osobitne si vyšľaháme 250g 40% šľahačky s 25g práškového cukru a 1/2 balíčka stužovaču do šľahačky. Mascarpone vymiešame so zvyšnými 25g práškového cukru. Postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku. Krém len jemne premiešavame
Mandľovú plnku si pripravíme veľmi jednoducho a to len tak, že zmiešame všetky ingrediencie
60g mandľová múka resp. nepreosiaty zvyšok pri makrónkach
10g práškový cukor
20 – 30ml rum
Doplnenie chutí
1 pomaranč
1 konzerva konzervovaný pomaranč
Zdobenie
Karamelové vlasy a oriešky – 200g kryštálový cukor, očistené lieskové orechy, papier na pečenie
Kokosové guličky – z cesta čo sme skrojili, 20-30g maslo, strúhaný kokos, gélové farbivo pomarančové
Jedlé kvety – malé sirôtky najlepšie fialové
Postup na prípravu platne – hneď na začiatok si zapneme rúru na 180°C. Do nádoby od robota dáme vajíčka, postupne pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor. Dobre vymiešame. Pridáme olej a vodu. Môžeme pridať nastrúhanú mrkvu a jablko
Do misky si preosejeme múky a prášok do pečiva. Suchú zmes pridávame do tekutej. Nakoniec pridáme nasekané orechy a kokos
Premiešame a vylejeme do tortovej nádoby o priemere cca 24 cm, ktorá je vypodložená papierom na pečenie
Cesto po upečení a vychladnutí rozkrojíme tak, že vrchnú zaoblenú časť odstránime, a zvyšné cesto rozkrojíme tak, aby spodná časť bola o niečo hrubšia ako tá vrchná. Platne polejeme šťavou z jedného pomaranča
Krém – mascarpone si vyberieme skôr z chladničky, aby sa nám stihlo vytemperovať a neskôr sa nám krém nezrazil. Osobitne si vyšľaháme 250g 40% šľahačky s 25g práškového cukru a 1/2 balíčka stužovaču do šľahačky. Mascarpone vymiešame so zvyšnými 25g práškového cukru. Postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku. Krém len jemne premiešavame
Mandľovú plnku si pripravíme veľmi jednoducho a to len tak, že zmiešame všetky ingrediencie