Cesto – žĺtka s cukrom a medom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, orechy, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor. Cesto vylejeme do pripravených foriem a pečieme v rozohriatej rúre pri 185 stupňoch asi 30 min.
Plnka – maslo s cukrom vyšľaháme, zo smotany a čokolády si pripravíme ganáž (necháme trocha vychladnúť)
Do vymiešaného masla zašľaháme ganáž a plnka je hotová
Ovocná zložka – pomarančové pyré privedieme do varu, pridáme cukor a kukuričný škrob a uvaríme polotekutú hmotu, ktorou po vychladnutí budeme natierať na pláty cesta
Vychladnuté cestá prekrojíme, a začneme plniť. Najskôr natrieme pomarančovou zmesou a potom plnkou
Na spodné cesto chrumkavú zložku, postupne na každé poschodie čokoládovú plnku a pomarančovú zmes
Z fondánov si urobíme včielky, ktoré budú ako prekvapenie v torte
Zo žltej polevy si spravíme medové plásty
Tortu obtrieme zvyšnou plnkou a obalíme čiernym a žltým fondánom. Z hnedého fondánu urobíme maličký úľ, ktorý dáme na vrch torty. Tortu dozdobíme kvetmi a medovými plástami zo žltej čokolády
Cesto – žĺtka s cukrom a medom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, orechy, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor. Cesto vylejeme do pripravených foriem a pečieme v rozohriatej rúre pri 185 stupňoch asi 30 min.
Plnka – maslo s cukrom vyšľaháme, zo smotany a čokolády si pripravíme ganáž (necháme trocha vychladnúť)
Do vymiešaného masla zašľaháme ganáž a plnka je hotová
Ovocná zložka – pomarančové pyré privedieme do varu, pridáme cukor a kukuričný škrob a uvaríme polotekutú hmotu, ktorou po vychladnutí budeme natierať na pláty cesta
Vychladnuté cestá prekrojíme, a začneme plniť. Najskôr natrieme pomarančovou zmesou a potom plnkou
Na spodné cesto chrumkavú zložku, postupne na každé poschodie čokoládovú plnku a pomarančovú zmes
Z fondánov si urobíme včielky, ktoré budú ako prekvapenie v torte
Zo žltej polevy si spravíme medové plásty
Tortu obtrieme zvyšnou plnkou a obalíme čiernym a žltým fondánom. Z hnedého fondánu urobíme maličký úľ, ktorý dáme na vrch torty. Tortu dozdobíme kvetmi a medovými plástami zo žltej čokolády