Ganache (poleva) - ohrejeme smotanu, rozpustíme v nej čokoládu, pridáme likér baileys a necháme vychladiť
Plnka - do hrnca dáme cukor, mlieko, polku vanilky, krupicu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť
Korpus - v hrnci si rozpustíme maslo, cukor, vanilku med a mlieko a premiešame. Pridáme múku so sódou bikarbónou a poriadne premiešame. Hrniec dáme dolu so sporáka a pridáme vajcia. Premiešame a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú vylejeme na papier na pečenie a dáme do rúry na 190 °C asi na 6 minút. Takto pokračujeme aj s ostatnými ďalšími plátmi. Po upečení ich necháme vychladnúť a potom ich cez šablónu vyrežeme do požadovaného tvaru. Budeme mať 4 vrstvy plátov, ktoré potom postupne navlhčíme rumom a dokončíme si plnku
Plnka (pokračovanie) - do vychladnutej krupice zašľaháme maslo a salko, pridáme likér, kávový sós a kávovú pastu. Potom pridáme creamcheese a prešľaháme
Plnkou plníme pláty a skladáme ich na seba. Na vrchný plát dáme ganache a odložíme do chladu
Zo zbytkov cesta si narežeme malé obdĺžniky – tehličky, ktoré nám poslúžia na vrchné zdobenie
Keď máme tortu vytuhnutú, môžeme ju ozdobiť. Vykrojíme z modelovacej hmoty tri pásiky a otlačíme tam pečiatky. Uložíme na tortu. Potom poukladáme tehličky, kvety, ovocie
Ganache (poleva) - ohrejeme smotanu, rozpustíme v nej čokoládu, pridáme likér baileys a necháme vychladiť
Plnka - do hrnca dáme cukor, mlieko, polku vanilky, krupicu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť
Korpus - v hrnci si rozpustíme maslo, cukor, vanilku med a mlieko a premiešame. Pridáme múku so sódou bikarbónou a poriadne premiešame. Hrniec dáme dolu so sporáka a pridáme vajcia. Premiešame a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú vylejeme na papier na pečenie a dáme do rúry na 190 °C asi na 6 minút. Takto pokračujeme aj s ostatnými ďalšími plátmi. Po upečení ich necháme vychladnúť a potom ich cez šablónu vyrežeme do požadovaného tvaru. Budeme mať 4 vrstvy plátov, ktoré potom postupne navlhčíme rumom a dokončíme si plnku
Plnka (pokračovanie) - do vychladnutej krupice zašľaháme maslo a salko, pridáme likér, kávový sós a kávovú pastu. Potom pridáme creamcheese a prešľaháme
Plnkou plníme pláty a skladáme ich na seba. Na vrchný plát dáme ganache a odložíme do chladu
Zo zbytkov cesta si narežeme malé obdĺžniky – tehličky, ktoré nám poslúžia na vrchné zdobenie
Keď máme tortu vytuhnutú, môžeme ju ozdobiť. Vykrojíme z modelovacej hmoty tri pásiky a otlačíme tam pečiatky. Uložíme na tortu. Potom poukladáme tehličky, kvety, ovocie