Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
Joconde – preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Do múky zapracujeme 5 vajec. V zvlášť miske vymiešame dotuha bielka a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Potom ju zapracujeme do cesta ručne. Keď je cesto homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na dve rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Necháme vychladiť
Černicový coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme schladiť
Plnka mascarpone – v kuchynskom robote miešame marcarpone spolu so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Chvíľu ešte miešame a dáme chladiť
Pomocou šablóny vykrojíme písmeno X, 2 ks budú celé a jedno X zložíme z dvoch dielov
Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy. Stredom korpusu pôjde curd súvislou čiarou. Po obvode plnky budeme aplikovať marcarpone plnku ako keby sme robili pusinky. Urobíme tri úrovne, na vrchnej úrovni bude len čisto mascarpone
Vrch ozdobíme ovocím a jedlými kvetmi, prípadne inými dekoráciami
Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
Joconde – preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Do múky zapracujeme 5 vajec. V zvlášť miske vymiešame dotuha bielka a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Potom ju zapracujeme do cesta ručne. Keď je cesto homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na dve rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Necháme vychladiť
Černicový coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme schladiť
Plnka mascarpone – v kuchynskom robote miešame marcarpone spolu so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Chvíľu ešte miešame a dáme chladiť
Pomocou šablóny vykrojíme písmeno X, 2 ks budú celé a jedno X zložíme z dvoch dielov
Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy. Stredom korpusu pôjde curd súvislou čiarou. Po obvode plnky budeme aplikovať marcarpone plnku ako keby sme robili pusinky. Urobíme tri úrovne, na vrchnej úrovni bude len čisto mascarpone
Vrch ozdobíme ovocím a jedlými kvetmi, prípadne inými dekoráciami