Oddelíme bielky od žĺtok. Z bielok vyšľaháme postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru pevný sneh
Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva
Nakoniec jemne zamiešame olej
Cesto rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem na tortu s priemerom 24 cm
Pečieme pri 180 stupňov, asi 15-20 min.
Cesto 3 - nastavíme rúru na 200 stupňov
Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme, postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru, pevný sneh
Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom
Nakoniec jemne zamiešame olej
Cesto vylejeme na plech o rozmeroch cca 42x32cm a rozotrieme
Pečieme pri 180 stupňoch, asi 15-20 min.
Do zvyšku mlieka dáme Zlatý klas a múku, dobre rozmiešame a cez sitko vlejeme do horúceho mlieka
Pred dokončením pridáme 4 pl bazového sirupu, ale tak, aby nedošlo k dlhému vareniu
Prelejeme do studenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme chladnúť
Osobitne vyšľaháme maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a zvyšok bazového sirupu. Postupne pridávame vychladnutý bazovo-vanilkový základ. Dobre vyšľaháme
Kokosová suspenzia - vodu s cukrom dáme zovrieť, pridáme kokos, sparíme a pridáme šľahačku podľa potreby
Necháme dobre vychladiť
Celkový postup - na prvé cesto natrieme krém, poukladáme mandarinky
Na tretie cesto natrieme krém a rozkrájame ho na pásy široké asi 5cm, potom posypeme kokosovou suspenziou. Z pásov urobíme slimáka, ktorý položíme na prvé cesto. Na vrch poukladáme mandarínky
Na druhé cesto natrieme krém. Toto cesto položíme na slimáka s naukladanými mandarínkami
Celú tortu natrieme zvyšným krémom a dáme schladiť
Vyšľaháme šľahačku spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Natrieme na tortu a ozdobíme
Kokosové guľky si pripravíme z odrezkov, zvyšných mandarínok, sirupu z mandarínok a kokosu. Takto pripravené a dobre schladené môžeme obaľovať v bielej čokoláde alebo kokose
Oddelíme bielky od žĺtok. Z bielok vyšľaháme postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru pevný sneh
Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva
Nakoniec jemne zamiešame olej
Cesto rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem na tortu s priemerom 24 cm
Pečieme pri 180 stupňov, asi 15-20 min.
Cesto 3 - nastavíme rúru na 200 stupňov
Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme, postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru, pevný sneh
Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom
Nakoniec jemne zamiešame olej
Cesto vylejeme na plech o rozmeroch cca 42x32cm a rozotrieme
Pečieme pri 180 stupňoch, asi 15-20 min.
Do zvyšku mlieka dáme Zlatý klas a múku, dobre rozmiešame a cez sitko vlejeme do horúceho mlieka
Pred dokončením pridáme 4 pl bazového sirupu, ale tak, aby nedošlo k dlhému vareniu
Prelejeme do studenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme chladnúť
Osobitne vyšľaháme maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a zvyšok bazového sirupu. Postupne pridávame vychladnutý bazovo-vanilkový základ. Dobre vyšľaháme
Kokosová suspenzia - vodu s cukrom dáme zovrieť, pridáme kokos, sparíme a pridáme šľahačku podľa potreby
Necháme dobre vychladiť
Celkový postup - na prvé cesto natrieme krém, poukladáme mandarinky
Na tretie cesto natrieme krém a rozkrájame ho na pásy široké asi 5cm, potom posypeme kokosovou suspenziou. Z pásov urobíme slimáka, ktorý položíme na prvé cesto. Na vrch poukladáme mandarínky
Na druhé cesto natrieme krém. Toto cesto položíme na slimáka s naukladanými mandarínkami
Celú tortu natrieme zvyšným krémom a dáme schladiť
Vyšľaháme šľahačku spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Natrieme na tortu a ozdobíme
Kokosové guľky si pripravíme z odrezkov, zvyšných mandarínok, sirupu z mandarínok a kokosu. Takto pripravené a dobre schladené môžeme obaľovať v bielej čokoláde alebo kokose