rôzne gélové farbivo – červené, fialové, modré, ružové, čierne
Čokoládová ganache
250g kvalitnej čokolády
125ml 40% šľahačky
Ovocná pasta
450g mrazené bobuľové ovocie
60g kryštálový cukor
1bal. agar alebo želatína
Postup
2x suroviny na makrónky – zmiešame spolu práškový cukor a mandľovú múku, ktorú preosejeme aspoň 3 krát
Bielky šľaháme do tuha v robote, zatiaľ kryštálový cukor a vodu dáme zvariť v hrnci. Varíme až nedosiahneme teplotu 118 stupňov. Potom postupne prilievame do bielkov tak, aby cukrový sirup nestekal po stene, alebo aby sa nám vzniknuté kvapky neprilepovali na nádobu. Pokračujeme v šľahaní až nám bielky nevychladnú
Potom môžeme postupne primiešavať bielky k suchej zmesi. Zmes si rozdelíme na 2 časti a pridáme zvolené farbivo. Premiešame a môžeme dávať na plech. Priemer kruhov by mal byť 3,5cm
Makrónky necháme postáť asi 30 min. tak, aby keď sa dotkneme prstom povrchu sa nám povrch nelepil na prst. Ak je tak, môžeme makrónky dať do vyhriatej rúry na 160 stupňov, a hneď ako ich vložíme do vnútra teplotu stiahneme na 140 stupňov. Pečieme 15 min.
Celý postup zopakujeme ešte raz s tým , že dostaneme 4 farby makróniek
Čokoládová ganache – šľahačku zohrejeme a zalejeme s ňou čokoládu. Necháme trocha postáť a potom dobre premiešame. Ak je potrebné zahrejeme v mikrovlnej rúre na 10 – 20 sekúnd
Ovocná pasta – mrazené ovocie nasypeme do hrnca a necháme na miernom ohni rozpustiť, pridáme kryštálový cukor. Keď máme zmes ovocia rozpustenú, rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme agar a povaríme. Zmes necháme vychladnúť
Makrónky spájame tak, že po okraji dávame ganache, a do stredu ovocnú zmes. Na vrch makróniek robíme ozdobné čiary resp. to, čo uznáme za vhodné z bielej rozpustenej čokolády
Môžeme používať ozdobné tortové guličky, dražé alebo iné čokoládové doplnky
rôzne gélové farbivo – červené, fialové, modré, ružové, čierne
Čokoládová ganache
250g kvalitnej čokolády
125ml 40% šľahačky
Ovocná pasta
450g mrazené bobuľové ovocie
60g kryštálový cukor
1bal. agar alebo želatína
2x suroviny na makrónky – zmiešame spolu práškový cukor a mandľovú múku, ktorú preosejeme aspoň 3 krát
Bielky šľaháme do tuha v robote, zatiaľ kryštálový cukor a vodu dáme zvariť v hrnci. Varíme až nedosiahneme teplotu 118 stupňov. Potom postupne prilievame do bielkov tak, aby cukrový sirup nestekal po stene, alebo aby sa nám vzniknuté kvapky neprilepovali na nádobu. Pokračujeme v šľahaní až nám bielky nevychladnú
Potom môžeme postupne primiešavať bielky k suchej zmesi. Zmes si rozdelíme na 2 časti a pridáme zvolené farbivo. Premiešame a môžeme dávať na plech. Priemer kruhov by mal byť 3,5cm
Makrónky necháme postáť asi 30 min. tak, aby keď sa dotkneme prstom povrchu sa nám povrch nelepil na prst. Ak je tak, môžeme makrónky dať do vyhriatej rúry na 160 stupňov, a hneď ako ich vložíme do vnútra teplotu stiahneme na 140 stupňov. Pečieme 15 min.
Celý postup zopakujeme ešte raz s tým , že dostaneme 4 farby makróniek
Čokoládová ganache – šľahačku zohrejeme a zalejeme s ňou čokoládu. Necháme trocha postáť a potom dobre premiešame. Ak je potrebné zahrejeme v mikrovlnej rúre na 10 – 20 sekúnd
Ovocná pasta – mrazené ovocie nasypeme do hrnca a necháme na miernom ohni rozpustiť, pridáme kryštálový cukor. Keď máme zmes ovocia rozpustenú, rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme agar a povaríme. Zmes necháme vychladnúť
Makrónky spájame tak, že po okraji dávame ganache, a do stredu ovocnú zmes. Na vrch makróniek robíme ozdobné čiary resp. to, čo uznáme za vhodné z bielej rozpustenej čokolády
Môžeme používať ozdobné tortové guličky, dražé alebo iné čokoládové doplnky