Vezmeme si mandľovú múku a práškový cukor a spolu si ich zomelieme a preosejeme cez sitko. K mandliam s cukrom vylejeme presne 55g bielkov a premiešame gumenou vareškou – máme hotovú mandľovú pastu
Do hrnca s rúčkou dáme 150g kryštálového cukru a prilejeme 40g vody a dáme zohrievať na max výkon
Ak teplota sirupu dosiahne cca. 105 stupňov začneme šľahať 55g bielkov so štipkou soli
Ak cukrový sirup dosiahne teplotu 118 stupňov / tu budeme potrebovať kuchynský teplomer/ prilejeme ho k už spolovice vyšľahaným bielkom opatrne, ale naraz pomalým prúdom
Šľaháme až kým nemáme tuhý, lesklý sneh – aspoň 5 minút
Do snehu môžeme pridať gélové cukrárske farbivo – ja som pridala až do hotovej hmoty
Sneh vmiešame ručne gumenou vareškou k mandľovej paste, jemnými pohybmi podoberáme pastu, aby sme vmiešali sneh
Keď máme zmes hotovú, vymiešanú naplníme cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech na podložku, alebo papier na pečenie. Mne sa najlepšie osvedčili silikónové podložky
Keď už máme plný plech, jemne ním 2-3x treskneme o pracovnú dosku
Pečieme pri teplote 135 stupňov 16 minút
Plnka - cukor s vodou dáme do panvice a zohrievame pri stredne vysokej teplote pokým sa cukor neroztopí. Potom pridáme strúhaný kokos a za stáleho miešania ho pražíme okolo 5 minút. Po opražení ho hneď vysypeme z panvice a necháme vychladnúť
Čokoládu so smotanou roztopíme vo vodnom kúpeli (v teplovzdornej miske položenej na hrnci s vriacou vodou). Pridáme kokosový extrakt a karamelizovaný kokos, ktorý sme ešte rozmixovali
Hotový krém zložíme zo sporáka a necháme pri izbovej teplote vychladnúť
Vezmeme si mandľovú múku a práškový cukor a spolu si ich zomelieme a preosejeme cez sitko. K mandliam s cukrom vylejeme presne 55g bielkov a premiešame gumenou vareškou – máme hotovú mandľovú pastu
Do hrnca s rúčkou dáme 150g kryštálového cukru a prilejeme 40g vody a dáme zohrievať na max výkon
Ak teplota sirupu dosiahne cca. 105 stupňov začneme šľahať 55g bielkov so štipkou soli
Ak cukrový sirup dosiahne teplotu 118 stupňov / tu budeme potrebovať kuchynský teplomer/ prilejeme ho k už spolovice vyšľahaným bielkom opatrne, ale naraz pomalým prúdom
Šľaháme až kým nemáme tuhý, lesklý sneh – aspoň 5 minút
Do snehu môžeme pridať gélové cukrárske farbivo – ja som pridala až do hotovej hmoty
Sneh vmiešame ručne gumenou vareškou k mandľovej paste, jemnými pohybmi podoberáme pastu, aby sme vmiešali sneh
Keď máme zmes hotovú, vymiešanú naplníme cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech na podložku, alebo papier na pečenie. Mne sa najlepšie osvedčili silikónové podložky
Keď už máme plný plech, jemne ním 2-3x treskneme o pracovnú dosku
Pečieme pri teplote 135 stupňov 16 minút
Plnka - cukor s vodou dáme do panvice a zohrievame pri stredne vysokej teplote pokým sa cukor neroztopí. Potom pridáme strúhaný kokos a za stáleho miešania ho pražíme okolo 5 minút. Po opražení ho hneď vysypeme z panvice a necháme vychladnúť
Čokoládu so smotanou roztopíme vo vodnom kúpeli (v teplovzdornej miske položenej na hrnci s vriacou vodou). Pridáme kokosový extrakt a karamelizovaný kokos, ktorý sme ešte rozmixovali
Hotový krém zložíme zo sporáka a necháme pri izbovej teplote vychladnúť