Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou
Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou