Kávové piškótové platne – z 5 vajec si oddelíme bielky a žĺtky. Z bielok, kryštálového cukru a jedného vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtky. Preosejeme si 5 PL múky, kávu, prášok do pečiva. Suchú zmes postupne zapracujeme. Po premiešaní sa snažíme ešte ľahko zapracovať 2 PL oleja. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 175 – 180 stupňoch
Perníkové piškótové platne – z 5 vajec si oddelíme bielky a žĺtky. Z bielok, kryštálového cukru a jedného vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtky. Preosejeme si 4 PL múky, kakao a perníkový prášok do pečiva. Suchú zmes postupne zapracujeme. Po premiešaní sa snažíme ešte ľahko zapracovať 2 PL oleja. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 175 – 180 stupňoch
Jablková náplň – jablká očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci si urobíme z kryštálového cukru svetlý karamel, prisypeme jablká. Po chvíli varenia, pridáme vodu rozmiešanú s dvomi kopcovitými čajovými lyžičkami pudingového prášku. Povaríme a pred odstavením nasypeme vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 18 – 20 cm, ktorú potiahneme potravinovou fóliou a potom na vrch jabĺk tiež. Necháme dobre vychladnúť
Šípková náplň – tu bude kúpený šípkový lekvár
Vanikovo-maslový krém – približne 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
Maslový krém – maslo s cukrom dobre vyšľaháme, aby sme dostali nadýchaný takmer biely maslový krém
Celú tortu ešte natrieme vanilkovo maslovým krémom, schladíme a na túto vrstvu dáme ešte jemnú vrstvu maslového krému. A dobre schladíme
Na povrch celej torty dáme čiernu alebo ešte lepšie tmavo modrú poťahovú hmotu, ktorú si kúpime
Hmotu ručne spracujeme a vyvaľkáme na silikónovej podložke do požadovanej hrúbky, položíme na vychladenú tortu, ak máme šmuhy od škrobu, na ktorom sme hmotu vaľkali, tak hmotu natrieme alkoholom s vyšším podielom alkoholu napr. marhuľovica
Zdobenie – white paste food colour, blue gel colour, marhuľovica a strieborná perleť
V marhuľovici rozmiešame striebornú perleť, white paste food colour a blue gel colour. Túto zmes nalejeme do nádobky od Airbrush a pomocou predlohy striekame ornamenty na tortu
Kávové piškótové platne – z 5 vajec si oddelíme bielky a žĺtky. Z bielok, kryštálového cukru a jedného vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtky. Preosejeme si 5 PL múky, kávu, prášok do pečiva. Suchú zmes postupne zapracujeme. Po premiešaní sa snažíme ešte ľahko zapracovať 2 PL oleja. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 175 – 180 stupňoch
Perníkové piškótové platne – z 5 vajec si oddelíme bielky a žĺtky. Z bielok, kryštálového cukru a jedného vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtky. Preosejeme si 4 PL múky, kakao a perníkový prášok do pečiva. Suchú zmes postupne zapracujeme. Po premiešaní sa snažíme ešte ľahko zapracovať 2 PL oleja. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 175 – 180 stupňoch
Jablková náplň – jablká očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci si urobíme z kryštálového cukru svetlý karamel, prisypeme jablká. Po chvíli varenia, pridáme vodu rozmiešanú s dvomi kopcovitými čajovými lyžičkami pudingového prášku. Povaríme a pred odstavením nasypeme vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 18 – 20 cm, ktorú potiahneme potravinovou fóliou a potom na vrch jabĺk tiež. Necháme dobre vychladnúť
Šípková náplň – tu bude kúpený šípkový lekvár
Vanikovo-maslový krém – približne 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
Maslový krém – maslo s cukrom dobre vyšľaháme, aby sme dostali nadýchaný takmer biely maslový krém
Celú tortu ešte natrieme vanilkovo maslovým krémom, schladíme a na túto vrstvu dáme ešte jemnú vrstvu maslového krému. A dobre schladíme
Na povrch celej torty dáme čiernu alebo ešte lepšie tmavo modrú poťahovú hmotu, ktorú si kúpime
Hmotu ručne spracujeme a vyvaľkáme na silikónovej podložke do požadovanej hrúbky, položíme na vychladenú tortu, ak máme šmuhy od škrobu, na ktorom sme hmotu vaľkali, tak hmotu natrieme alkoholom s vyšším podielom alkoholu napr. marhuľovica
Zdobenie – white paste food colour, blue gel colour, marhuľovica a strieborná perleť
V marhuľovici rozmiešame striebornú perleť, white paste food colour a blue gel colour. Túto zmes nalejeme do nádobky od Airbrush a pomocou predlohy striekame ornamenty na tortu