Sušienky - v Miske si vymiešame maslo s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu v chladničke a následne povykrajujeme koliečka. Keksy uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť. Teplota pečenia je 180 stupňov a doba pečenia asi 10 minút
Karamelové orechy - necháme skaramelizovať cukor. Keď sa rozpustí a chytí peknú hnedú farbu , opatrne prilejeme smotanu a maslo a nakoniec na kúsky nakrájané vlašské orechy
Predhrejeme si rúru na 180°C
Rozmixujeme maslové sušienky na prášok, zalejeme ich rozpusteným maslom a premiešame
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a pripravenú zmes na jej dno silno utlačíme. Dáme na chvíľku do chladničky a potom v predhriatej rúre pečieme 10 minút
Nad parou si rozpustíme bielu čokoládu
Vo veľkej mise na najnižšom stupni rozmixujeme mascarpone, tvaroh a pochúťkovú smotanu, postupne pridávame hladkú múku, cukor aj vanilkový lusk. Nakoniec po jednom primiešame vajcia a rozpustenú bielu čokoládu
Zmes necháme odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby pár krát buchneme s misou o podložku, aby sa z cesta uvoľnili bublinky
Rúru stiahneme na 140°C
Na predpečené sušienkové cesto rozložíme pripravené orechy a vylejeme na ne krémové cesto, uhladíme a dáme piecť na prostrednú mriežku. Na dno rúry položíme pekáč s horúcou vodou - tak zabezpečíme vlhkosť v rúre a koláč nepopraská. Pečieme 40 - 50 minút
Koláč je upečený, keď buchneme o okraj formy lyžicou a prostriedok sa trasie podobne ako želatína. Vypneme rúru a koláč necháme 30 min. chladiť vo vnútri pri otvorených dvierkach. Potom vyberieme a necháme chladiť pri izbovej teplotu
Karamel - cukor roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame, varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa
Keď je cheesecake dopečený a vychladnutý, vrch poleje karamelom a posypeme na jemno pomletými sušienkami a z bielej čokolády porobíme tvary
Sušienky - v Miske si vymiešame maslo s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu v chladničke a následne povykrajujeme koliečka. Keksy uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť. Teplota pečenia je 180 stupňov a doba pečenia asi 10 minút
Karamelové orechy - necháme skaramelizovať cukor. Keď sa rozpustí a chytí peknú hnedú farbu , opatrne prilejeme smotanu a maslo a nakoniec na kúsky nakrájané vlašské orechy
Predhrejeme si rúru na 180°C
Rozmixujeme maslové sušienky na prášok, zalejeme ich rozpusteným maslom a premiešame
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a pripravenú zmes na jej dno silno utlačíme. Dáme na chvíľku do chladničky a potom v predhriatej rúre pečieme 10 minút
Nad parou si rozpustíme bielu čokoládu
Vo veľkej mise na najnižšom stupni rozmixujeme mascarpone, tvaroh a pochúťkovú smotanu, postupne pridávame hladkú múku, cukor aj vanilkový lusk. Nakoniec po jednom primiešame vajcia a rozpustenú bielu čokoládu
Zmes necháme odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby pár krát buchneme s misou o podložku, aby sa z cesta uvoľnili bublinky
Rúru stiahneme na 140°C
Na predpečené sušienkové cesto rozložíme pripravené orechy a vylejeme na ne krémové cesto, uhladíme a dáme piecť na prostrednú mriežku. Na dno rúry položíme pekáč s horúcou vodou - tak zabezpečíme vlhkosť v rúre a koláč nepopraská. Pečieme 40 - 50 minút
Koláč je upečený, keď buchneme o okraj formy lyžicou a prostriedok sa trasie podobne ako želatína. Vypneme rúru a koláč necháme 30 min. chladiť vo vnútri pri otvorených dvierkach. Potom vyberieme a necháme chladiť pri izbovej teplotu
Karamel - cukor roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Pridáme maslo, premiešame, varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa
Keď je cheesecake dopečený a vychladnutý, vrch poleje karamelom a posypeme na jemno pomletými sušienkami a z bielej čokolády porobíme tvary