Cesto – suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Vykrajujeme väčšie kolieska a vkladáme do ráfikov - košíčkov na tartaletky, ktoré následne pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-18 minút.
Marcipán – medzi pečením tartaletiek si spravíme marcipán, zmiešaním všetkých surovín na marcipán, a zabalíme do fólie
Cukor si rozpálime na karamel, mandle si nasekáme nahrubo, zalejeme karamelom a necháme potom vychladnúť
Vyberieme tartaletky a necháme tiež vychladnúť
Čokoládový mousse – smotanu vyšľaháme do polovice, pridáme rozpustenú čokoládu a šľaháme kým nám nezhustne
Ku koncu primiešame želatínu, ktorú sme si nechali napučať 10 min. v studenej vode a potom zohriali, aby sa nám rozpustila
Celú túto zmes nastriekame do pripravených formičiek a necháme v mrazničke asi 1 hodinu tuhnúť
Zoberieme karamelizované mandle, tie si nasekáme nadrobno
Plnka do tartaletiek – cukor rozpustíme na karamel, pridáme smotanu, necháme dobre rozpustiť
Vyšľaháme si maslo s cukrom a po troche pridávame do karamelu so smotanou, aby sa nám to celé spojilo na karamelový krém
Na dno pripravených tartaletiek dáme nasekané, karamelizované mandle, a zalejeme karamelovým krémom (plnkou)
Rozvaľkáme si natenko marcipán, a vykrojíme požadované tvary, ktoré následne uložíme na plnku
Čokoládová ganáž – smotanu privedieme do varu a odstavíme. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridáme maslo
Do tejto zmesi namáčame mousse a zdobíme s nasekanými, olúpanými mandľami
Cesto – suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Vykrajujeme väčšie kolieska a vkladáme do ráfikov - košíčkov na tartaletky, ktoré následne pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-18 minút.
Marcipán – medzi pečením tartaletiek si spravíme marcipán, zmiešaním všetkých surovín na marcipán, a zabalíme do fólie
Cukor si rozpálime na karamel, mandle si nasekáme nahrubo, zalejeme karamelom a necháme potom vychladnúť
Vyberieme tartaletky a necháme tiež vychladnúť
Čokoládový mousse – smotanu vyšľaháme do polovice, pridáme rozpustenú čokoládu a šľaháme kým nám nezhustne
Ku koncu primiešame želatínu, ktorú sme si nechali napučať 10 min. v studenej vode a potom zohriali, aby sa nám rozpustila
Celú túto zmes nastriekame do pripravených formičiek a necháme v mrazničke asi 1 hodinu tuhnúť
Zoberieme karamelizované mandle, tie si nasekáme nadrobno
Plnka do tartaletiek – cukor rozpustíme na karamel, pridáme smotanu, necháme dobre rozpustiť
Vyšľaháme si maslo s cukrom a po troche pridávame do karamelu so smotanou, aby sa nám to celé spojilo na karamelový krém
Na dno pripravených tartaletiek dáme nasekané, karamelizované mandle, a zalejeme karamelovým krémom (plnkou)
Rozvaľkáme si natenko marcipán, a vykrojíme požadované tvary, ktoré následne uložíme na plnku
Čokoládová ganáž – smotanu privedieme do varu a odstavíme. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec pridáme maslo
Do tejto zmesi namáčame mousse a zdobíme s nasekanými, olúpanými mandľami