jablko čerstvé na tenké pásiky nakrájané, na dozdobenie vrchu tartaletky
Náplň s krokantom
krokant – 70g vlašských orechov
70g kryštálového cukru
2 PL vody
Slaný karamel na všetky verzie tartaletiek
150 g kryštálový cukor
1,5 PL med
1,5 PL vody
120 ml smotany
0,5 KL soli
2 PL maslo
Náplň malinová
Malinové pyré 2 PL
Slaný karamel
Čokoladová ganache – 50 g čokolády
50 g smotany na šľahanie
Maliny na ozdobenie 8 ks
Olúpané lieskové oriešky 8 ks na ozdobenie
lístok mäty 10ks
lyofilizované maliny 20 g
Postup
Košíky – múku preosejeme (aj mandľovú), pridáme cukor, soľ, maslo, kakao, po jednom žĺtky a spracujeme. Dáme schladiť. Následne vkladáme do formičiek 12 + 4 hviezdičky (z cesta na ozdobenie). Dáme piecť na 160 stupňov cca 15 minút
Slaný karamel – cukor, med skaramelizujeme, pridáme vodu, soľ, maslo a zalejeme smotanou. Rýchlo miešame a zredukujeme smotanu. Necháme vychladnúť
Náplň jablková – jablko pokrájame na kocky, do hrnca dáme maslo, cukor a jablko udusíme, pridáme škoricu. Túto zmes nalejeme do košíčkov a zalejeme slaným karamelom. Ozdobíme čerstvým jabĺčkom
Krokant – cukor dáme do hrnca, zalejeme vodou, premiešame a dáme variť. Bez miešania necháme rozpustiť cukor, pokiaľ neskaramelizuje. Pridáme orechy, premiešame ešte chvíľu, necháme prevrieť a vylejeme na mokrý plech a necháme vychladnúť. Rozlámeme na menšie kúsky a zomelieme nadrobno
Plníme karamelom, jahodovým pyré a krokantom. Zdobíme lineckou hviezdičkou
Do košíčka dáme malinové pyré a zalejeme slaným karamelom. Do stredu urobíme koliesko s čokoládovým ganache, do stredu tartaletky vložíme oriešok, 2 maliny, lístky mäty a dozdobíme lyofilizovanými malinami
jablko čerstvé na tenké pásiky nakrájané, na dozdobenie vrchu tartaletky
Náplň s krokantom
krokant – 70g vlašských orechov
70g kryštálového cukru
2 PL vody
Slaný karamel na všetky verzie tartaletiek
150 g kryštálový cukor
1,5 PL med
1,5 PL vody
120 ml smotany
0,5 KL soli
2 PL maslo
Náplň malinová
Malinové pyré 2 PL
Slaný karamel
Čokoladová ganache – 50 g čokolády
50 g smotany na šľahanie
Maliny na ozdobenie 8 ks
Olúpané lieskové oriešky 8 ks na ozdobenie
lístok mäty 10ks
lyofilizované maliny 20 g
Košíky – múku preosejeme (aj mandľovú), pridáme cukor, soľ, maslo, kakao, po jednom žĺtky a spracujeme. Dáme schladiť. Následne vkladáme do formičiek 12 + 4 hviezdičky (z cesta na ozdobenie). Dáme piecť na 160 stupňov cca 15 minút
Slaný karamel – cukor, med skaramelizujeme, pridáme vodu, soľ, maslo a zalejeme smotanou. Rýchlo miešame a zredukujeme smotanu. Necháme vychladnúť
Náplň jablková – jablko pokrájame na kocky, do hrnca dáme maslo, cukor a jablko udusíme, pridáme škoricu. Túto zmes nalejeme do košíčkov a zalejeme slaným karamelom. Ozdobíme čerstvým jabĺčkom
Krokant – cukor dáme do hrnca, zalejeme vodou, premiešame a dáme variť. Bez miešania necháme rozpustiť cukor, pokiaľ neskaramelizuje. Pridáme orechy, premiešame ešte chvíľu, necháme prevrieť a vylejeme na mokrý plech a necháme vychladnúť. Rozlámeme na menšie kúsky a zomelieme nadrobno
Plníme karamelom, jahodovým pyré a krokantom. Zdobíme lineckou hviezdičkou
Do košíčka dáme malinové pyré a zalejeme slaným karamelom. Do stredu urobíme koliesko s čokoládovým ganache, do stredu tartaletky vložíme oriešok, 2 maliny, lístky mäty a dozdobíme lyofilizovanými malinami