200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
20 g cukru
voda
Krém
400 g mascarpone
250 g šlahačky 33 ¬%
čokoládové hobliny alebo kúsky
50 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
2 balíčky čerstvých černíc
Mach
1 vajce
13 g kryštálového cukru
30 g medu
4 g prášku do pečiva
25 g hladkej múky
potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
200 g masla
360 g horkej čokolády
200 g bielej čokolády
Želé
700 g vody
12 plátkov želatíny (dve balenia)
10 g cukru
šťava z jedného citróna
200 g modrého likéru na azúrovú farbu
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 °C
Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny
200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
20 g cukru
voda
Krém
400 g mascarpone
250 g šlahačky 33 ¬%
čokoládové hobliny alebo kúsky
50 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
2 balíčky čerstvých černíc
Mach
1 vajce
13 g kryštálového cukru
30 g medu
4 g prášku do pečiva
25 g hladkej múky
potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
200 g masla
360 g horkej čokolády
200 g bielej čokolády
Želé
700 g vody
12 plátkov želatíny (dve balenia)
10 g cukru
šťava z jedného citróna
200 g modrého likéru na azúrovú farbu
Rúru si predhrejeme na 180 °C
Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny