300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
300g práškový cukor
220g vaječné bielka
300g kryštálový cukor
80ml voda
Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
400g biela čokoláda
200ml šťava z čučoriedkového kompótu
200g čučoriedky zavárané
20g zemiakový škrob
Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
300g biela čokoláda
Postup
Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar
300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
300g práškový cukor
220g vaječné bielka
300g kryštálový cukor
80ml voda
Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
400g biela čokoláda
200ml šťava z čučoriedkového kompótu
200g čučoriedky zavárané
20g zemiakový škrob
Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
300g biela čokoláda
Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar